Primátor Hrabálek: Hradecké školní jídelny a kuchyně získají nové vybavení

22.05.2021 13:06

Podobně jako v loňském roce chystá město přispět hradeckým základním školám na vybavení školních kuchyní a jídelen.

Primátor Hrabálek: Hradecké školní jídelny a kuchyně získají nové vybavení
Foto: ODS
Popisek: Alexandr Hrabálek

Kromě speciálních myček nádobí se budou pořizovat také konvektomaty, elektrické smažicí pánve nebo plynové kotle. Celkově vyjde toto nové vybavení na více než 1,5 milionu korun.

Anketa

Má ministr Arenberger skončit?

69%
18%
hlasovalo: 10272 lidí

„Pokud chceme mít moderní školství, musíme investovat nejen do vzdělání, ale také do ostatních oblastí, které jej podporují. V tomto případě se jedná o investici do modernizace zařízení ve školních kuchyních a jídelnách. Obnova byla zahájena už v loňském roce, kdy město do této změny investovalo čtyři miliony korun. Nyní je třeba pokračovat s další etapou a investovat tak 1,5 milionu korun, které jsme tento týden schválili v radě města,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek. Na vybavení kuchyně nebo jídelny získá prostředky 13 základních škol v Hradci Králové, mimo jiné například ZŠ Štefcova, ZŠ Josefa Gočára, ZŠ SNP, ZŠ Milady Horákové nebo ZŠ Pouchov. Největší finanční příspěvek ve výši 445 tisíc korun zamíří do základní školy Štefánikova na pořízení elektrické smažicí sklopné pánve. Do hradeckých škol se ale budou pořizovat také konvektomaty, turbomixéry, myčky nebo plynové kotle. „Dodavatele si školy zajišťují samy, jelikož nejlépe vědí, jaké vybavení je do jejich kuchyně vhodné. V některých případech je třeba také sehnat dodavatele, který musí zařízení zajistit přímo na míru,“ doplňuje primátor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…