Prokop (ANO): Praha 11 žádá RHMP o revokaci vyhlášky o poplatku za svou komunálního odpadu

03.02.2022 6:34

Zastupitelé Prahy 11 dali na svém pondělním jednání magistrátu jasně najevo, co si myslí o jeho markantním zdražení poplatku za svoz komunálního odpadu.

Prokop (ANO): Praha 11 žádá RHMP o revokaci vyhlášky o poplatku za svou komunálního odpadu
Foto: Archiv O. Prokopa
Popisek: Ondřej Prokop, radní Prahy 11 za hnutí ANO

Zastupitelé se shodli, že toto dramatické navýšení bude mít vliv na život většiny Pražanů a mnohé z nich, kteří se už tak dostali do vážných finančních potíží, dostane ještě do větších problémů. 

Anketa

Pokud byste byl(a) sportovcem, měl(a) byste morální problém jet na olympiádu v Číně?

6%
92%
hlasovalo: 24413 lidí

Na návrh jednoho z opozičních zastupitelů, Rostislava Korbela z Jižní Město – náš domov, tak zastupitelstvo přijalo vzácnou shodou napříč politickým spektrem usnesení, které ukládá starostovi Prahy 11, aby vyzval Radu hl. města Prahy k revokaci příslušné vyhlášky. Podle zastupitelů Prahy 11 by se měl poplatek za svoz odpadu navýšit maximálně o 30 % původní částky, která platila pro rok 2021.

Za zastupitele za hnutí ANO na Praze 11 mohu říci, že jsme aktivitu kolegů z opozice velmi uvítali a v hlasování podpořili. V dnešní době zdražování všeho možného by Praha měla svým občanům spíše zkusit ulevit, než ještě „přitápět pod kotlem“. Praha už v loňském roce na mnoha místech přetékala odpadem a vedení města místo aby to nějak začalo řešit, pouze zdražilo lidem vývoz odpadu. To podle nás povede k přesnému opaku a Praha se ještě více zaplní odpadem. Zvláště bytová družstva, pro která jsou nyní odpady nejdražší, se ve snaze ušetřit možná uchýlí ke snížení četnosti vývozu odpadu nebo k výměně sběrných nádob za menší. A to přece nechceme.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kovářík (ODS): Praha obdržela od státu finance na provoz služeb dětských skupin

22:01 Kovářík (ODS): Praha obdržela od státu finance na provoz služeb dětských skupin

Ministerstvo práce a sociálních věcí poskytlo hlavnímu městu Praze 30,3 milionů korun na fungování s…