Prokop (ANO): Vlivný poradce primátora dovedl projekt výstavby Arény na pokraj insolvence

01.02.2022 10:21 | Tisková zpráva

Poslední lednový den proběhlo Zastupitelstvo Prahy 11, které svolal o své vůli pirátský starosta Jiří Dohnal, prý kvůli katastrofálnímu stavu pochybného pirátského projektu Arény ledových sportů. Zastupitelstvo svolal sám, bez podpory rady. Bez programu a bez materiálů.

Prokop (ANO): Vlivný poradce primátora dovedl projekt výstavby Arény na pokraj insolvence
Foto: ANO 2011
Popisek: Ondřej Prokop, radní Prahy 11 za hnutí ANO 2011

Z toho je jasně vidět, že starosta nejenže už nemá podporu zastupitelů, ale ani ostatních radních. A nic na tom nezmění ani cedulka "Areál ledových sportů", kterou si dal ke jmenovce asi na znamení, že projektu stále věří.

Piráti původně skvělý záměr Arény ledových sportů, který vznikal za výrazné pomoci primátorky Adriany Krnáčové (ANO) za 3 roky dovedli na okraj propasti a hrozícímu vyhlášení insolvence. Hlavním strůjcem tohoto fatálního selhání je vlivný poradce primátora Hřiba - Petr Přenosil, dnes předseda správní rady celého společného podniku výstavby Arény ledových sportů.

Po deseti hodinách jednání Zastupitelstva nebylo k výstavbě Arény ledových sportů přijato žádné usnesení. Zastupitelé se nebyli schopni shodnout ani na základním principu zda v projektu pokračovat tak jak byl započat nebo z něj vystoupit a podíl v něm prodat.

Anketa

Má prezident ČLK Milan Kubek vaši důvěru?

7%
91%
hlasovalo: 28392 lidí

To je výsledek netransparentního jednání Pirátů a poradce primátora Petra Přenosila, kteří dlouhodobě zastupitelům nepodávají pravdivé či kompletní informace. Jak starosta Dohnal, tak Petr Přenosil byli při správě tohoto projektu v přímém přenosu nachytáni ze lži a ztratili tak jakoukoli důvěryhodnost pro další práce.

Osobně mě to mrzí, protože ledovou arénu od počátku podporuji a těším se až bude dokončena. Avšak nemůžu dopustit krytí možného tunelování veřejných prostředků na které máme dlouhodobě podezření a které nám nikdo do této chvíle nebyl schopen vyvrátit. Vedení společnosti odmítá zastupitelům zpřístupnit účetnictví, výpisy z bankovních účtů a další důležité doklady, abychom mohli provést řádnou kontrolu nakládání s prostředky daňových poplatníků, které jsme na začátku do projektu jako Praha 11 vložili.

Co bude dál? To musí říci Piráti, kteří projekt do této situace dostali. Já s kolegy z ANO budu nadále prosazovat nejkratší cestu při které se dostaneme zpět minimálně k tomu, co jsme do společného podniku vložili. Tedy prodej akcií za minimální cenu 40 mil. Kč. A za tyto peníze pak můžeme třeba opravit naše rozbité chodníky, silnice, školy, školky nebo vnitrobloky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hašek (PRO): Šmarda. Smutnej borec na konec

18:09 Hašek (PRO): Šmarda. Smutnej borec na konec

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k předsedovi SOCDEM Šmardovi.