Rajchl (PRO): Bouře ve sklenici vody se žlutou a modrou

01.07.2023 16:13

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke kauze Břasy a věnec se žlutomodrou barvou.

Rajchl (PRO): Bouře ve sklenici vody se žlutou a modrou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jindřich Rajchl

Vzhledem k tomu, že na rozdíl od kavárenské žumpy, která neumí nic jiného, než ve stín fake profilů tykat a vulgárně urážet, řešíme u nás všechny otázky civilizovanou diskusí, tak i celou tu bouři ve sklenici vody týkající se kauzy Břasy uzavřeme zcela civilizovaně.

Všem normálním lidem je jistě zřejmé, že jsem v době psaní inkriminovaného příspěvku netušil, že Břasy mají ve svém erbu modrou a žlutou. A musím říct, že mě nesmírně pobavilo, kolik máme v republice odborníků na heraldiku českých obcí, neboť to vypadá, že celá twitter úderka je v této oblasti natolik edukovaná, že zná každý erb každé české vísky v naší zemi.

Ještě víc mě pobavilo, že ti, co psali o nutnosti ověřování informací, opírali své urážlivé komentáře o to, že starostou Břas je Josef Skála (dokonce naše úžasná mainstreamová média tuto mylnou informaci slepě přejala aniž by se obtěžovala otevřít si obecní web a tuto skutečnost si ověřit), ač ve skutečnosti jím je ing. Mgr. Miroslav Kroc.

Jak už jsem psal, pokud se ukáže, že Břasy posílali věnec v modrožlutých barvách do Ležaků každý rok již před rokem 2022, tak se samozřejmě omluvím. Nedělá mi to nejmenší problém - každý se může zmýlit.

Já sám jsem aktivně věnce z Břas vyhledával a našel jsem pouze ty v barvě české trikolory z roku 2017, kdy proběhl v této obci akt k uctění 100 let od narození Jiřího Potůčka - Tolara. Na tomto pietním aktu v samotné obci ani jeden žlutomodrý věnec nebyl - viz desítky fotografií ZDE.

Jestliže se ale ukáže, že skutečně ukáže, že Břasy ctily své barvy na věncích posílaných do Ležaků již před rokem 2022 a že jejich heraldika neslouží pouze jako výmluva, pak se samozřejmě jako chlap omluvím.

Z tohoto důvodu jsem také odeslal přímo obce Břasy dopis, ve kterém jsem pana starostu Kroce požádal o to, zda by mi mohl poskytnout jakoukoliv fotodokumentaci z předchozích let.

Doufám, že mé žádosti vyhoví a budeme mít definitivně potvrzeno, jak to opravdu je.

A ještě jedna poznámka - naprosto kategoricky odmítám, že můj předchozí příspěvek měl za cíl šířit jakoukoliv formu nenávisti vůči komukoliv, jak se mi snaží demožumpa podsunout.

Záměrem bylo apelovat na naši hrdost a na to, abychom naše hrdiny uctívalo našimi národními barvami. Stejně jako mi vadilo, že Petr Pavel tyto české legionáře a odbojáře nezmínil při svém projevu jediným slovem, tak pevně stojím za tím, že je třeba je uctívat tak, jak si to bezesporu zaslouží.

Za tím si budu stát i nadále.

Pokud mi pan starosta odpoví, tak se k této věci vrátím, a pokud zjistím, že jsem se mýlil, tak se veřejně obci Břasy omluvím.

Pokud se tak stane, tak doufám, že mě bude následovat Petr Pavel s omluvou za jeho tvrzení, že v Terezíně páchali zločiny NAŠI předkové, Petr Fiala s tvrzením, že nebude zvyšovat daně, Marián Jurečka s tvrzením, že valorizace důchodů se nebude snižovat a celá plejáda “odborníků” za všechny lži, kterými nás šikanovali v době covidové totality. Už se na to těším!

JUDr. Jindřich Rajchl

  • PRO 2022
  • Předseda strany Právo Respekt Odbornost
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Už i mainstreamová média vyvracejí tvrzení Rakušana o „české výjimce

23:07 Fiala (SPD): Už i mainstreamová média vyvracejí tvrzení Rakušana o „české výjimce

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.