Rakušan (STAN): Prosím. Omezme zase kontakty. Používejme rozum

24.11.2021 18:02 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k současné situaci kolem covidu.

Rakušan (STAN): Prosím. Omezme zase kontakty. Používejme rozum
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vít Rakušan

Nebudeme vám lhát. Situace je opravdu vážná.

Není důležité, kdo za to může. Není důležité, že nastupující vláda zdědí příšernou situaci. Důležité je se s ní popasovat.

Selhalo trasování, lidé se nechtějí očkovat. Na posilování hygien a očkovací kampaně je vlastně pozdě. Krizové řízení se minulé vládě vymklo z kloubů už na začátku. A my říkáme: pojďme to zjednodušit. Řešme krizi tak, jak se skutečně řešit má. Poslední dny jsme pracovali na jasném diagramu jednotlivých zodpovědností konkrétních lidí. A ti nebudou mluvit na separátních tiskových konferencích. Vždycky budeme mluvit jedním hlasem a informaci veřejnosti vyšleme vždy ve vzájemné shodě po prodiskutování s odborníky. To je náš závazek.

Není to opatření, které na první pohled vyřeší neuvěřitelných 25000 nakažených. Je to ale věc, kterou správný krizový manažer udělat musí. Pokud budu ministrem vnitra, chci být krizovým manažerem, který bude dbát na bezpečí lidí.

Prosím. Omezme zase kontakty. Používejme rozum, dodržujme rozestupy, myjme si ruce, mějme respirátory tam, kde to dává smysl. Pokud můžeme, nechme se očkovat. Vzpomeňme na to, že chráníme sebe navzájem a své blízké. Vzpomeňme na to, že tu brzy budou přeplněné nemocnice. Nechci se dočkat toho, že se bude vybírat kdo bude připojen na ventilátor. A udělám všechno pro to, abychom epidemii teď začali zpomalovat.

My politici máme před sebou důležité úkoly, nemůžeme ale předstírat, že situaci, ve které jsme, zvládneme bez vás. Potřebujeme vaši pomoc. Potřebuje ji celá společnost, zejména pak zdravotníci v zahlcených nemocnicích, učitelé a další, kteří v krizi pomáhají. Těm za jejich práci i nasazení musíme denně děkovat, jsou skvělí

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brázdil (ANO): Nechci, aby se vůbec v naší republice něco takového se prodávalo

18:09 Brázdil (ANO): Nechci, aby se vůbec v naší republice něco takového se prodávalo

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…