Senátor Valenta: Dvojitá krádež

09.07.2018 19:28

Musím jednoznačně souhlasit. Požadovat zdanění církevních restitucí, které prosazuje koalice ANO, ČSSD a KSČM - Komunistická strana Čech a Moravy, považuji za dvojitou krádež.

Senátor Valenta: Dvojitá krádež
Foto: Jonáš Kříž
Popisek: Senátor Ivo Valenta za Soukromníky

Nejdříve komunističtí soudruzi „znárodnili“ majetek církve, a když po dlouhých letech konečně dosáhneme shody na majetkovém vyrovnání státu a církve, přijdou novodobí soudruzi a začnou spekulovat na tom, že část tohoto nevydaného majetku chtějí v podobě zdanění zpět do státního rozpočtu.

Asi nejsem sám, komu prosazování zdanění církevních restitucí připadá jako závan dřívější ideologie okořeněný neuchopitelnou snahou o změnu pravidel během hry.

Neměli bychom být lhostejní k těmto zdánlivě malicherným politickým hrátkám. Obzvláště v dnešní době je třeba hájit principy, na kterých stojí demokracie a právní stát. Jejich postupné ohýbání může vést k vládě jednoho muže či jedné ideologie. A to určitě nechceme!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Canov: Nejčernější den v historii Senátu

20:07 Senátor Canov: Nejčernější den v historii Senátu

Nevídaný skandál ve věci návrhu novely Občanského zákoníku (známé pod názvem „Manželství pro všechny…