Stržínek (ANO): Radnice chystá soutěž na nové nájemní byty

27.09.2021 6:34

Za 13,6 milionů Kč nechalo Valašské Meziříčí zrekonstruovat dům v ulici Jičínská. K dispozici je zde 12 moderně opravených bytů, které město nabídne k pronájmu zájemcům z řad široké veřejnosti.

Stržínek (ANO): Radnice chystá soutěž na nové nájemní byty
Foto: archiv starosty
Popisek: starosta Valašského Meziříčí Robert Stržínek (ANO)

Loni na podzim zahájila radnice rozsáhlou rekonstrukci městského bytového domu v ulici Jičínská.

Anketa

Byla Angela Merkelová přínosem pro Evropu?

12%
81%
hlasovalo: 18985 lidí
„Stavební práce se týkaly zateplení objektu včetně výměny oken a dveří a také kompletní rekonstrukce vnitřních prostor. Celkové náklady činily 13,6 milionu korun. Zároveň jsme na zateplení získali dotaci 2,5 milionu z Integrovaného regionálního operačního programu Ministerstva pro místní rozvoj,“ uvedl starosta Robert Stržínek, který si nyní s místostarostkami Zdislavou Odstrčilovou a Yvonou Wojaczkovou opravený bytový dům prohlédl. Na nájemce zde čeká také nové vytápění či moderní kuchyňské linky v jednotlivých bytech.

V domě na ulici Jičínská je k dispozici celkem 12 bytových jednotek o velikosti 1+0 až 2+1, přičemž ta největší nabízí plochu přes 100 m2. „Počítáme s tím, že se do domu vrátí čtveřice původních nájemníků, kteří budou platit běžné komerční nájemné,“ řekla místostarostka Zdislava Odstrčilová a pokračovala: „Zbývajících osm bytů bychom chtěli nabídnout k pronájmu formou soutěže s minimální vyvolávací cenou 120 až 150 korun za metr čtvereční, která vychází ze znaleckého posudku. Podmínky pro tuto soutěž zatím finalizujeme. Vyhlásit bychom ji chtěli začátkem října.“ Zájemci najdou v nejbližších dnech všechny informace na webu města www.valmez.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

23:07 Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…