Volební plakát hnutí Úsvit NEBYL rasistický ani xenofobní

18.11.2014 11:09

Tak rozhodlo Státní zastupitelství i na základě podaného trestního oznámení cizince z Moldávie žijícího v ČR.

Volební plakát hnutí Úsvit NEBYL rasistický ani xenofobní
Foto: red
Popisek: Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury

Jednalo se o volební plakát hnutí Úsvit pro volby do EP s bílými ovcemi vykopávající černou z vlajky ČR a s nápisem "Podpora rodinám, NE nepřizpůsobivým. Práci našim, NE imigrantům. Máme 650 000 nezaměstnaných. Volte Úsvit".

Stejné rozhodnutí Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 1 potvrdilo na základě odvolání autora trestního oznámení také Městské státní zastupitelství pro Prahu. 

Dle rozhodnutí Státního zastupitelství NEDOŠLO k podněcování nenávisti k některému národu, rase, etnické skupině, náboženství, třídě nebo jiné skupině osob nebo k omezování práv a svobod jejich příslušníků. Potvrdilo se tak to, co jsem od začátku říkal, plakát NEBYL rasistický ani xenofobní. 

Hnutí Úsvit se inspirovalo plakátem použitým při letošním referendu v demokratickém Švýcarsku.

Rád bych tímto poděkoval Policii i státnímu zastupitelství, že se nenechali strhnout mediální štvanicí vůči Úsvitu a mojí osobě.

Média a někteří politici nás přitom na jaře kvůli tomuto plakátu označila za rasisty a xenofoby. Jak se však ukázalo, opak je pravdou, a vše bylo zcela v pořádku a o žádný rasismus či xenofobii se NEJEDNALO. Doufám, že teď slušná média napíší pravdu. Od srabů typu ministra Diensbiera omluvu nečekám – ten umí jen lživě pomlouvat, ale následky svých nekompetentních slov opakovaně nést nehodlá. 

Již minulý týden ve čtvrtek Policie v souvislosti s jiným trestním oznámení rozhodla, že moje slova, že „Mýtus o romském koncentráku v Letech u Písku je podle dostupných informací lež“ byla také PRAVDA. Policie ve svém rozhodnutí uvádí, že moje vyjádření má HISTORICKY DOLOŽENÝ PRAVDIVÝ PODKLAD a že tedy nebyly zjištěny skutečnosti, že by byl z mojí strany spáchán trestný čin, přestupek nebo jiný správní delikt a ani jsem se dle policie NEDOPUSTIL popírání genocidy či holokaustu. Především ministr Dienstbier, ale i premiér Sobotka, Kalousek a další mne za tento můj pravdivý výrok letos ostře kritizovali. 

Vyzývám znovu tímto ministra Dientsbiera, aby se zachoval čestně a aby se mi okamžitě veřejně omluvil a také aby okamžitě odstoupil z funkce ministra, protože není možné, aby takový člověk nadále setrvával v takové funkci. Není možné, aby byl nadále ministrem „pro lidská práva“ člověk, který opakovaně lže a místo aby hájil rovná práva pro všechny občany, tak pravdu a spravedlnost svým kritikům upírá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Úsvit přímé demokracie

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Peksa (Piráti): Orbán je autoritář. A s autoritáři se nevyjednává. Komise nás neposlechla

20:01 Peksa (Piráti): Orbán je autoritář. A s autoritáři se nevyjednává. Komise nás neposlechla

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k postoji Evropské komise vůči Maďarsku a jejími prem…