15:22 Přisypávání cvrčků do salámu. I s výkaly. „Plán, jak nám ublížit.“
Hmyz, konkrétně cvrčci, jako součást uzenin a masných výrobků. Studie z Mendelovy univerzity v Brně, dříve řízené europoslankyní STANu Danuší Nerudovou, zvedá ze židle odborníky. „Proč to chceme konzumovat? Naše vrchnost chce, abychom to konzumovali proto, aby člověk v Evropě měl problémy s výživou a se zdravím. Chtějí zřejmě omezovat populaci. Proč to říkám? Je jednoznačně známo, že některé části hmyzu jsou pro člověka nejen nevhodné, ale škodlivé. Jestliže konzumujeme hmyz s vnitřnostmi, tedy i s výkaly, tak to určitě nemůže mít pozitivní vliv na naše zdraví,“ sdělil ParlamentnímListům.cz podnikatel v potravinářství a někdejší prezident Agrární komory ČR Zdeněk Jandejsek.