Mirka Čejková a Dalibor Janda představili knihu, která odhaluje průmysl s rakovinou. Byli jsme u toho

24.06.2015 10:49

Nadační fond pro protonovou terapii, pod vedením ředitelky Mirky Čejkové, v úterý večer v Praze představil knihu „Protonoví bojovníci“ amerického autora Harolda Dawleyho. Publikace se věnuje rakovině prostaty a klade si za cíl odhalit pozadí průmyslu, který kolem této choroby vznikl. Knihu pokřtil zpěvák Dalibor Janda.

 Mirka Čejková a Dalibor Janda představili knihu, která odhaluje průmysl s rakovinou. Byli jsme u toho
Foto: Radim Panenka
Popisek: Kniha Protonoví bojovníci, kterou představilo pražské Protonové centrum

„Proton Warriors (Protonoví bojovníci) amerického autora Harolda H. Dawleyho Jr. je kniha, která se věnuje tématu rakoviny prostaty i průmyslu resp. byznysu, který kolem tohoto onemocnění vzniknul. Dawley jako pacient popisuje pocity, se kterými se setká každý muž, když si vyslechne diagnózu rakovina prostaty, momenty, kdy je třeba se zprávou o nemoci seznámit svoje blízké, vypráví, jak prožívá strach, sbírá informace a dospívá k finálnímu rozhodnutí, jakým způsobem se bude léčit. Zároveň jako psycholog a muž, který se pohybuje ve vědeckém světě a ctí jeho přístupy, dokáže srovnávat jednotlivé metody používané k léčbě rakoviny prostaty a odkrývá jejich nedostatky. Uvažuje nad postoji lékařů a odkrývá i pohnutky těch, kteří zpochybňují novou šetrnou a účinnou metodu léčby rakoviny – protonovou terapii,“ uvádí v popisu vydavatel knihy.

Slavnostní představení publikace se v úterý večer odehrálo v prostorách pražského Protonového centra (Proton Therapy Center, PTC). „Vydání této knížky naprosto zapadá do konceptu Nadačního fondu pro protonovou terapii. Pacienti k rozhodnutí o způsobu léčby potřebují kvalitní informace. Tato kniha je určena českým mužům, protože se věnuje tématu rakoviny prostaty, což se každý rok týká devíti tisíc nových pacientů. Nicméně prevence a včasná léčba jim dává šanci, že budou žít svůj život tak, jako před léčbou. A tato knížka osvětluje, proč je vhodná právě protonová léčba,“ uvedla na křtu knihy Mirka Čejková, bývalá moderátorská hvězda a nyní ředitelka zmíněného nadačního fondu.

Foto – Radim Panenka

Kniha „Protonoví bojovníci“ podle Čejkové klade velmi provokativní otázky a dává pacientům možnost ty otázky pokládat svým lékařům a následně učinit opravdu kvalifikované rozhodnutí.

Následně se slova ujal kmotr knihy, známý zpěvák Dalibor Janda. „Rakovina prostaty by se teoreticky mohla týkat každého chlapa. Začal jsem se o to více zajímat, když toto neštěstí potkalo jednoho mého kamaráda, který se s léčbou dostal až sem do Protonového centra. Doufám, že tato knížka bude maximálně pomáhat a v mnohém otevře lidem oči,“ řekl při křtu knihy zpěvák Dalibor Janda.

Kniha „Protonoví bojovníci“ se ve své papírové podobě prodává s minimální cenou 199 korun s tím, že lze přispět i jakkoli vyšší částkou. Veškerý výtěžek z prodeje bude směřovat do Nadačního fondu pro protonovou terapii, který prostředky dále využije v pomoci pacientům. Publikace je ovšem k dispozici i zdarma v elektronické podobě na webu protonman.cz. Oficialitami akce v Protonovém centru neskončila. Připravena byla párty s bohatým občerstvením s živou hudbou v podobě The Beatles Revival.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …