Likvidační vehemenci TOP 09 si Bátora vysvětluje obavou z konkurence

14.12.2011 12:22

Končící poradce ministra školství Ladislav Bátora prohlásil v on-line rozhovoru pro iDNES.cz, že za likvidační vehemencí ministrů z TOP 09 vůči sobě vidí jejich obavu ze skutečné konkurence v podobě iniciativy D.O.S.T. V ní chce nadále šířit své názory a o založení vlastní strany neuvažuje.

Likvidační vehemenci TOP 09 si Bátora vysvětluje obavou z konkurence
Foto: Lukáš Petřík
Popisek: Bývalý kontroverzní úředník ministerstva školství Ladislav Bátora

Bývalý předseda iniciativy D.O.S.T. a končící poradce ministra školství Ladislav Bátora v on-line rozhovoru pro iDNES.cz uvedl, že za útoky proti němu stála obava z konkurence. „Proto museli ministři z TOP 09 a jim podobné opory režimu proti mně vystoupit s takovou doslova likvidační vehemencí. Iniciativa D.O.S.T., která pro ně představuje skutečnou konkurenci, začala získávat oblibu na veřejnosti. A od obliby už není nikdy daleko k volebním hlasům. A tak se rozhodli ´včas´ zakročit i za cenu násilí. Zatím jen verbálního, ale kdo ví...,“ varuje Bátora.

Jednoho z tazatelů opravil, že víc než eurosocialistům pošlapal v posledních letech kuří oka především zdejším neokonzervativcům a praefašistům. „A to jsou hodně mocní páni, mocnější než eurosocialisté. Ti když si usmyslí, že člověka zničí, tak ho prostě dříve nebo později zničí. Třeba nesmyslným veřejným pokřikováním, že jsem ´starej fašoun, nácek a rasista´, přestože moc dobře vědí, že je to holá lež,“ poukazuje bývalý poradce ministra školství na to, čemu byl vystaven.

S nálepkou starého fašouna bude zaměstnání shánět těžko

Kam povedou jeho další kroky zatím ještě neví, protože jeho odchod z úřadu je ještě příliš čerstvý. „Každý začátek je těžký, ale v šedesáti letech je těžký moc a moc. Zvláště s tou nespravedlivou nálepkou ´starýho fašouna, nácka a rasisty´, kterou mi ministr Kalousem nafest přiklížil. Velmi pochybuji, že mě někdo ještě kdy zaměstná,“ strachuje se Bátora o svou budoucnost, pokud se zdejší poměry nezmění.

Expředseda iniciativy D.O.S.T. je přesvědčen, že už se ke konci chýlí kampaň, kdy se o něm takřka dennodenně psalo, hovořilo a natáčely pořady. „Alespoň sám jsem pro to, aby to už skončilo, udělal v posledních dnech snad dost. A je docela možné, že tu systematickou a všeobjímající bátoriádu uspořádali z toho důvodu, že si potřebovali na živém materiálu potvrdit tu starou obavu, že i negativní reklama je reklama. Třeba přesně takhle znělo to zadání z příslušných míst. Třeba...,“ spekuluje Bátora.

Češi se bavili, když Bátoru režim a média válcovaly

Na založení vlastní strany nebo uskupení, které by prezentovalo jeho názory nepomýšlí. „Myslím, že v současnosti je iniciativa D.O.S.T. pořád ještě pro šíření ´mých názorů´ tou nejvhodnější i nejvýhodnější základnou. Politickou stranu jsem totiž už jednou spoluzakládal, Národně sociální stranu na podzim roku 1990, a proto vím, co všechno takový krok obnáší a jakou obrovskou odpovědnost pak ´zakladatel´ má. To samotné založení je totiž to nejmenší,“ podotýká Bátora.

Nesouhlasí s tím, že ministr Kalousek chce naházet našich 90 miliard do bezedného europrasátka, ale angažovat se proti tomu nebude. „Teď budu pár měsíců zachraňovat svůj holý život, ministr Kalousek a kolektiv umějí obyčejného člověka pořádně vyrychtovat, to mi věřte. Inu fašismus není procházka růžovou zahradou v žádné podobě, ani v té zdejší (zatím) softverzi. A navíc se jasně ukázalo, že Češi o žádnou mou pomoc vlastně ve své většině nestojí. Spíše naopak – dobře se většinou bavili, když mě režim a média rukou nerozdílnou bezmála rok válcovaly,“ uzavírá Bátora.

Foto: Hans Štembera

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…