Po nezištné práci pro vlast tu není poptávka, povzdychl si Bátora. A odešel

08.12.2011 11:09

Nepřátelé občanské svobody a české státní suverenity mohou začít slavit, píše Ladislav Bátora a odchází z ministerstva školství i z čela hnutí D.O.S.T. Prý už nemá vůli se bránit proti "bátoriádě", negativní mediální kampani, která se proti němu údajně vede.

Po nezištné práci pro vlast tu není poptávka, povzdychl si Bátora. A odešel
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý kontroverzní úředník ministerstva školství Ladislav Bátora

"Jsem již desátý měsíc terčem verbálních útoků ze všech možných stran a koutů a nebere to kraje konce. Rozhodl jsem se proto v posledních dnech, že už přestanu znova a znova přesvědčovat české žurnalisty a jejich čtenáře, posluchače a diváky, že nejsem "starej fašoun, nácek a rasista", jak se o mně vyjádřil například ministr Kalousek," napsal Bátora ParlamentnímListům.cz.

SLEDUJEME téma Bátora

"Snažil jsem se o to již dost dlouho a došel jsem k závěru, že je to úplně marné a krajně ponižující. A spotřebovává to příliš mnoho času a energie, jichž v mém věku už vůbec není nazbyt."

Celé prohlášení L. Bátory ZDE

Vyzkoušel prý všemožné způsoby obrany včetně obrany útokem, tj. Půlnočního rozhovoru pro ParlamentníListy.cz, kde mimo jiné nazval ministra financí Miroslava Kalouska "šmejdem". Reagoval tak na Kalouskovy dřívější výroky o něm jako o fašistovi, nacistovi a rasistovi.

Celý rozhovor zde:
Kalousek je ubožácký šmejd a nelidská stvůra, účtuje Ladislav Bátora

"Mí odpůrci a jimi najatí likvidátoři zkrátka tahali v mnoha aspektech za konec provazu o hodně delší a tomu se nedá věčně vzdorovat," přiznal Bátora s tím, že se nehodlá do veřejného života už vůbec vracet. "Sám si dokonce přeji, aby se v budoucnu už neobjevil pádný důvod pro můj návrat k té vždy nevděčné a kdejakým ničemou opovrhované a vysmívané práci pro vlast."

O nezištnou práci pro vlast podle něj totiž není v Česku poptávka. "Mí odpůrci a ostatní nepřátelé občanské svobody a české státní suverenity mohou tentokrát začít slavit úplně bez obav a opravdu hodně nahlas. Už nemám vůli jim čelit. Síla by se snad ještě našla, ale vůle už ne. Ostatně - vždyť dnes ani není po nezištné práci pro vlast a národ opravdu slyšitelná poptávka. A sotva v dohlednu bude. A nedohledno je pro šedesátiletého člověka už příliš daleko."

Čtěte:

Popravily ho vlastní výroky: Bátora končí v D.O.S.T.

Bátora se pakuje z ministerstva školství. Odpůrci mohou začít slavit

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…