Dlouhý zahájil kampaň a rozběhl se napříč republikou

19.07.2012 16:00

UVNITŘ FOTOGALERIE Prezident by měl udržovat dobrou náladu občanů, myslí si o poslání hlavy státu jeden z kandidátů na tento post, známý polistopadový politik Vladimír Dlouhý. V pražské Stromovce ve čtvrtek zahájil svou kampaň. Jelikož ji stráví v poklusu, dal si se svými očíslovanými příznivci prvních pár kilometrů po okruhu mezi ostatními sportujícícmi Pražany. Získal také první podpisy, kterých chce posbírat přes 50 tisíc.

Dlouhý zahájil kampaň a rozběhl se napříč republikou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vladimír Dlouhý odstartoval podpisovou kampaň pro svou prezidentskou kandidaturu

Zahájil kampaň a poklusem zmizel mezi stromy. V dobách zlaté éry tehdejšího premiéra Václava Klause patřil Vladimír Dlouhý k nejvýraznějším členům kabinetu, kterému další ze současných prezidentských kandidátů, Miloš Zeman, slíbil jít kvůli jeho výsledkům pěkně po krku. Zatímco tehdy jej bavila politika a transformace českého průmyslu, který měl v Klausově vládě na starost, nyní se ve chvílích volna baví sportem.

V duchu sportování se ponese i jeho kampaň, během níž chce získat podpisy pro svou kandidaturu. "Věřím, že jich získám hodně přes padesát tisíc," vyjádřil Dlouhý touhu po opravdu silném mandátu od občanů. Sbírat je bude po větších i menších městech a vždy bude jeho akce spojená s kratším či delším během.

"Nepoběžíme přes celou ČR, to bych ve svém věku asi nezvládl, budou to jednotlivé trasy, na kterých mě, doufám, doprovodí přátelé. Chtěl bych touto cestou prezentovat občanům své myšlenky a dostat jim je tak nějak pod kůži," uvedl muž, který se v politice nepohybuje ji 15 let.

Fotbalový kamarád a obamovské heslo. A také víra a naděje

Partnery na běžeckých trasách (bude to dlouhý běh, jak prezidentský kandidát s nadsázkou říká) mu budou i zkušení běžci. Na jeho kampani se totiž podílí i Pražský mezinárodní maratón. Z Dlouhého přátel jej přišel podpořit i fotbalista Karel Poborský, do předvolebních akcí se zapojí i jeho manželka Eliška. Oba jmenovaní také ve Stromovce připojili své podpisy, které Dlouhému umožní poměřit síly politické s ostatními kandidáty v boji o Hrad.

"Já život měřím sportem. Lidi, kteří se ke sportu umí stavět jako tady Vláďa a dokážou překonat problémy, které sport přináší, mají můj obdiv, a proto to tady dneska podepíšu," vysvětlil Poborský své sportovní důvody, proč podpoří Dlouhého v kandidatuře na nejvyšší ústavní post v zemi.

Ač chce dostávat lidem ´myšlenky pod kůži´, v zahajovacím projevu prezidentské kampaně jich mnoho originálních nezaznělo. Dlouhý si hlavní teze kampaně zřejmě nechává na později. Ve Stromovce pouze definoval prezidenta jako člověka, který by měl dávat lidem víru, naději a optimismus. Heslem kampaně bude ´Ano, chci´, přičemž bývalý politik nepopírá, že si jej vypůjčil z Ameriky. Jeho tým však narazil na problém, jak přeložit obamovské ´Yes, we can´do češtiny, aby znělo patřičně úderně.

Po startovním signálu vydaném fotbalistou Poborským zmizel prezidentský kandidát v čele pelotonu mezi stromy.

Dlouhý se tak čtvrtečním startem kampaně přidává do stále se rozrůstajícího zástupu těch, kdo by se rádi stali prezidentskými kandidáty. Najisto jimi totiž budou pouze ti, kteří se opírají o podporu své partaje. Jediným kandidátem, který už má vstup do hry o Hrad jistý, je Miloš Zeman. Podporu v Horní komoře mu zařídil senátor Vladimír Dryml.

 

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Václav Ivánek

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…