Kalousek: Způsob zbavování se ministryně Válkové je křupanský

10.02.2015 12:52

Pravděpodobný budoucí ministr spravedlnosti Robert Pelikán je podle šéfa TOP 09 Karla Schwarzenberga zodpovědný za nejstinnější stránky fungování resortu. Schwarzenberg to řekl na dnešní tiskové konferenci. Způsob, jakým se šéf hnutí ANO zbavuje ministryně spravedlnosti Heleny Válkové, označil místopředseda strany Miroslav Kalousek za křupanský.

Kalousek: Způsob zbavování se ministryně Válkové je křupanský
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek s Karlem Schwarzenbergem

"Zdá se, že dneska nebo zítra dojde k tomu, že pan předseda Babiš se zbaví ministryně své vlády, odstraní ji z ministerstva spravedlnosti, ale jak slyšíme, bude nahrazena svým náměstkem panem Pelikánem, což ovšem vede k úsměvu odborné veřejnosti, neboť každý ví, že za nejstinnější stránky činnosti ministerstva spravedlnosti je zodpovědný právě pán náměstek Pelikán," poznamenal Schwarzenberg. Podle něj tak "kozel bude zahradníkem". 

"Lidský způsob zbavování se ministryně spravedlnosti ze strany jejího předsedy je mimo jakoukoliv kritiku. Ty věci se dají dělat a také se dělávají mnohem noblesněji než tím neskutečně křupanským způsobem, který jsme mohli sledovat," uvedl Kalousek.



Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: bra, čtk

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…