Klaus se přihlásil jako dobrovolník pro zničení eura

13.12.2011 13:37

Za "velkou lež" označil prezident Václav Klaus negativní důsledky případného ústupu Evropské unie od eura. V pondělí se po přednášce na Vratislavské univerzitě podle serveru gazeta.pl napůl v legraci přihlásil jako dobrovolník na likvidaci jednotné evropské měny.

Klaus se přihlásil jako dobrovolník pro zničení eura
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Klaus

"Může to mít tragické následky, pokud by se to stalo chaotickým způsobem," řekl Klaus o scénářích po případném konci eura. "Ale pokud (by unie od eura) odešla plánovaně a organizovaným způsobem, proběhlo by to klidně," uvedl prezident, který patří ke známým kritikům evropské integrace.

Mám zkušenosti z dělení Československa, říká prezident

Připomněl, že v 90. letech se podílel na klidném dělení tehdejšího Československa a na zavedení samostatné české a slovenské koruny. "Pokud bude třeba likvidovat euro, hlásím se jako dobrovolník, protože mám zkušenosti v rozmontování československé měnové unie," prohlásil Klaus.

Český prezident je ve Vratislavi na dvoudenní návštěvě. Dnes se jel tramvají podívat na nový stadion, na kterém si příští rok v rámci evropského fotbalového šampionátu zahrají i čeští fotbalisté.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…