Plány ČT na pět let: Poplatky nezvýšíme, propustíme zaměstnance

08.08.2012 19:24

Česká televize má několik plánů do budoucna, alespoň co se týče příštích pěti let. Ve středu jí dokument posvětila i Rada ČT. V plánech stojí například to, že sníží počet zaměstnanců o pětinu a že se nebudou zvyšovat koncesionářské poplatky.

Plány ČT na pět let: Poplatky nezvýšíme, propustíme zaměstnance
Foto: Hans Štembera
Popisek: Generální ředitel ČT Petr Dvořák

"Jedna poradenská společnost dělala analýzu a přišla na to, že je možné snížit stav zaměstnanců až o 20 procent," uvedl pro server iDnes.cz finanční ředitel ČT Milan Cimirot. Podle toho se hodlá Česká televize řídit příštích pět let.

Nyní pro ni pracuje 2800 lidí. Pokud se ale bude propouštět, ušetří se na nákladech až 14 procent. Cimirot však ujišťuje, že propouštění nebude plošné. "Chceme jej dělat podle jednotlivých útvarů a jednotlivých procesů, které ČT potřebuje," dodal.

"Nechci, aby to znělo urážlivě vůči jakémukoliv bývalému vedení, ale já se nesetkal s tím, že by se tady snižovaly počty zaměstnanců, aniž by byly jenom přesouvány na externo," doplnil k bývalému vedení Jiřího Janečka.

Díky tomu si ČT slibuje vyrovnaný rozpočet, kdy se nebude muset sahat do rezerv. Díky tomu by pak lidé nemuseli platit vyšší koncesionářské poplatky. V roce 2004 totiž činily 75 korun měsíčně, teď to je ale už 135 korun. ČT se zavázala, že proti dalšímu zvyšování bude tlačit aspoň do roku 2017.

"Česká televize něco udělat musí, protože jestli neudělá nic, tak deficit, který je tu zanechaný z minulosti, bude i nadále pokračovat a dlouhodobý plán musí ukázat, že ČT je schopna se s tím vypořádat," uzavřel Cimirot.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …