Vy si žijete, maminko. Bulvár si posvítil na matku Martina Dvořáka

01.02.2012 8:50

Bývalý šéf pražského dopravního podniku Martin Dvořák má matku, která podniká v realitách a užívá si luxus. Není to tedy žádná důchodkyně jako v případě matky bývalého ministra Martina Kocourka (ODS). Píše deník Blesk.

Vy si žijete, maminko. Bulvár si posvítil na matku Martina Dvořáka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlak ve stanici metra

Jedná se o Marii Novákovou, jejíž majetek se odhaduje na několik set milionů. Podle zjištění Blesku nosí drahé oblečení, jezdí v přepychovém autě a má řadu luxusních nemovitostí.

Nováková se o zjištění fondu proti korupci nezajímá

Nadační fond proti korupci zjistil, že její firmy měly prospěch z dopravního podniku, kde její syn působil jako ředitel. Nováková to ale odmítá. Prý ji ani nezajímá původ peněz, za které si pořídila vilu na Madeiře.

Podle Blesku začínala Nováková jako podnikatelka, co měla štěstí. Koupila bezvýznamné pole v Čestlicích u Prahy, ze kterého se staly lukrativní pozemky. V té době měla úzké vazby na magistrát a jednu ze svých firem založila s někdejším pražským primátorem Koukalem.

Marie Nováková má nahlášeno trvalé bydliště v domě u Václavského náměstí. Ve skutečnosti ovšem žije ve velké vile v Průhonicích, jejíž cena je odhadována na 80 milionů korun. V sousedství má pozemky také její dlouholetý přítel Vítězslav Bauer, bývalý poradce Mariána Čalfy.

Majetek Novákové v současnosti prověřuje protikorupční policie.

reklama

autor: vfe

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

13:15 Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

Zkratka KB je v Česku už léta spojená s Komerční bankou. Ale vzhledem k tomu, jaké „inspirace“ má Ko…