Zubaři se bojí nedostatku peněz. Plaťte za kazy a rovnátka, navrhují

12.10.2011 15:32

Zubaři se nedohodli s pojišťovnami na úhradách a rozhodnutí, co se bude v příštím roce hradit a jak, je nyní na ministerstvu zdravotnictví. Česká stomatologická komora chce ponechat platby na úrovni letošního roku. Stomatologové považují za nemožné, aby pojišťovny hradily veškerou péči.

Zubaři se bojí nedostatku peněz. Plaťte za kazy a rovnátka, navrhují
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze - ilustrační foto

"Pacienti by měli platit za ošetření zubního kazu, léčbu kořenových kanálků i rovnátka pro dospělé," navrhl prezident ČSK Pavel Chrz podle serveru iDNES.cz, který o problému informuje. Zubaři také kritizují, že politici zamítli návrh, aby si lidé platili za amalgámové plomby.

Související Zubaři znovu požadují, aby si pacienti platili za plomby
SLEDOVALI jsme: Boj o plomby

"Hrátky kolem standardů a nadstandardů jsou liché a neřeší problém financování stomatologické péče," říká Chrz. "Musíme ministerstvu vysvětlit kritickou situaci. Je potřeba se dohodnout na tom, co bude hrazeno od pojišťoven a musí to odpovídat skutečným nákladům stomatologů. Jedna plomba stojí 400 korun, pojišťovna nám dává 220 korun," dodal.

SLEDUJEME TÉMA NADSTANDARD V PRAXI

Zubaři za jednu prohlídku dostanou od pojišťovny 400 korun, potřebovali by ale dvakrát tolik. Pacienti by si podle nich měli automaticky hradit ošetření zubního kazu a zákroky s tím spojené - tedy například léčbu korunových kanálků. Dospělí by také měli platit za rovnátka.

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…