„ČR je bez obrany.“ Po útoku na Izrael zlá pravda o nás. Armáda, zbraně, omyly

15.04.2024 4:44 | Rozhovor

Proti válce leteckých modelářů je Česká republika bez obrany, uvádí po íránském útoku na Izrael analytik Štěpán Kotrba. Narážel tím na to, co považuje za omyly při plánování vojenských výdajů. Ministryně Černochová objednávkou stíhaček F-35 zbídačila Armádu České republiky, soudí. Kotrba se věnuje rovněž samotnému útoku islámské republiky na Stát Izrael a odhaduje, jak se podepíše na klesající světové podpoře Ukrajiny.

„ČR je bez obrany.“ Po útoku na Izrael zlá pravda o nás. Armáda, zbraně, omyly
Foto: Repro YouTube @dailymail
Popisek: Íránský útok na Izrael

Štěpáne, přiznávám, že v noci ze soboty na neděli jsem se zhruba deset minut bál. Protože jsem nevěděl, do jaké míry to myslí Írán vážně. Byl to podle vás opodstatněný strach?

Írán už podruhé za nedávnou dobu ukázal strategickou dospělost a zdrženlivost, jak se na regionální mocnost sluší. Uvědomuje si rozdíl mezi omezenou „speciální vojenskou operací“, válkou, příměřím a mírem. Rozumí izraelskému vzkazu v podobě raketového útoku na konzulát v Damašku, protože generálové tam zabití opravdu nejsou konzulární úředníci a udělat si z diplomatické budovy velicí štáb pro operaci v zahraničí je za hranou Úmluvy o diplomatických stycích. Chce si ale zachovat tvář regionální mocnosti a lídra protiizraelské koalice, neukázat slabost před USA a zároveň neeskalovat konflikt do podoby války proti silám Západu. Potřebuje zároveň udržet v podřízenosti a poslušnosti všechny radikály, které má nejen uvnitř státního aparátu a mezi speciálních jednotkami Quds v IRGC, ale platí je mezi „přáteli“ – v Hizballáhu, u Palestinců a konzervativců v arabských zemích. Sofiina volba.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka v Izraeli

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Jaroslav Polanský

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Vláda zkorumpovaných a hlupáků. F-35 budou honit drony? Ale Pyjala, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusefuki , 15.04.2024 9:21:58
bude přijat ve Fašinktonu a dostane korálky a zrcátka.

|  10 |  0

Další články z rubriky

Protizákonná pomoc Ukrajině. Slovenský skandál doléhá na Černochovou

10:42 Protizákonná pomoc Ukrajině. Slovenský skandál doléhá na Černochovou

Na Slovensku se bude řešit postup bývalého ministra obrany Jaroslava Nadě. Ten prosadil předání třin…