John nezapomněl: Tuto reportáž TV Nova zakázal Langer

24.03.2011 5:05

VIDEO UVNITŘ Pochvala za transformaci cizinecké policie byla poslední vlídná slůvka exministra vnitra Ivana Langera na adresu jeho nástupce Radka Johna. Od té doby mezi nimi srší jen hromy a blesky, jejichž příčiny je možno hledat třeba i v této nezveřejněné reportáži.

John nezapomněl: Tuto reportáž TV Nova zakázal Langer

Radek John, coby šéfredaktor pořadu Na vlastní oči vinil Ivana Langera ze zasahování do chodu nejen tohoto pořadu, ale i celého vysílání televize Nova.

Na vlastní

"Pořad Na vlastní oči byl zrušen proto, že Nova nechtěla vysílat reportáž o tom, jak pan Langer nevýhodně pronajal lázeňské domy a stát při tom přišel o stovky milionů korun. Langer aktivně zasahoval. Když naše reportérka začala točit reportáž o Langerovi, už v 10 hodin volal řediteli, co to točíme," uvedl v nedávném rozhovoru ministr vnitra Radek John.

Jeho slova o vlivu Ivana Langera na zrušení pořadu Na vlastní oči však nemůže potvrdit, ale ani vyvrátit jeho spoluautor a Johnův dlouholetý kolega Josef Klíma. "Já opravdu o těchto zákulisních praktikách a třenicích díky bohu nic nevím," informoval ParlamentníListy.cz Klíma. Níže uveřejněnou reportáž navíc Klíma ani prý neviděl. "Fakt nevím, co v ní je," konstatoval dále Klíma.

Duševní zdraví

Vliv na zákaz odvysílání reportáže Ivan Langer popírá a odvolává se na zdravotní stav ministra Johna. "Jak sleduji tvrzení Radka Johna, stále více a více pochybuji o jeho duševním zdraví a způsobilosti k právním úkonům. Čím dříve se půjde léčit, tím více pomůže nejen sobě, ale i celému resortu," vyjádřil se pro ParlamentníListy.cz Ivan Langer.

Reportáž nicméně jasně poukazuje na nekalé praktiky ve výběrovém řízení o pronájmu celkem 15 hotelů v nejzvučnějších lázeňských městech. Zástupci protikorupční iniciativy Oživení, s níž shodou okolností dnes ministerstvo vnitra spolupracuje na úkor Transparency International, považují zakázku za podezřelou z několika důvodů. Podle nich vítězná firma Temparano vznikla den před výběrovým řízením, ostatních osm zájemců své žádosti stáhlo a navíc vítězná firma ani nesplnila požadavky.

Zastřeno

Spekulace o způsobu ukončení prvního publicistického pořadu Na vlastní oči se objevují dodnes. Pokles sledovanosti spojený s nespokojeností vedení je nicméně uváděn jako oficiální důvod. Propuštění Radka Johna kvůli údajným vedlejším podnikatelským aktivitám je rovněž opleteno otazníky, které však John popírá s tím, že by vedení televize jakékoli podnikatelské činnosti zamlčoval.



Zastavená reportáž TV Nova, na kterou upozornil Radek John

 


Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pavel Kozdera

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jednooký Ukrajinec o své armádě. Stále slouží. Vyplavalo to nejhorší

12:41 Jednooký Ukrajinec o své armádě. Stále slouží. Vyplavalo to nejhorší

Nejsou vojáci, není munice, nejsou opevnění. To jsou závěry polského analytika Konrada Muzyky ohledn…