„Podstatné ztráty.“ Následky ukrajinského útoku, který ani pořádně nezačal

13.06.2023 12:52 | Analýza

Zprávy o ztrátách Ukrajiny na západní technice potvrzují i západní média, i to, že tyto ztráty jsou „podstatné“. Stejně tak jako poznatky, že Rusové mají obranu dobře připravenou a ukrajinská protiofenziva nemá krytí ze vzduchu. Nicméně, zatím ani jedna strana nezačala s nasazením svých rezerv. Finský list zhodnotil fotografie, podle kterých Ukrajina ztratila polovinu všech odminovacích Leopardů, které jí Finsko věnovalo. Vypadá to, že jsou autentické.

„Podstatné ztráty.“ Následky ukrajinského útoku, který ani pořádně nezačal
Foto: Repro Twitter
Popisek: Zničené tanky Leopard 2R

Minulý týden začala ukrajinská protiofenziva vůči ruským silám, které okupují ukrajinské území. Podle serveru Bussines Insider zatím bez toho, že by Ukrajina do boje vrhla většinu svých sil. Zatímco na některých místech se Ukrajině podařilo znovu dobýt některé osady, například Blahodatné nebo Neskučné. Dobýt se prý také podařilo i Makarovku. Nicméně, jak agentura Reuters poznamenává, ověřit vývoj na bojišti se jí nepodařilo.

Jak také Business Insider píše, tento začátek protiofenzivy se neobešel beze ztrát. Například na Západem věnované technice, třeba tancích Leopard 2 a amerických bojových vozidel Bradley. Rusové prý nejsou schopní plně obsadit všechny frontové pozice, ale zákopy mají vykopané, minová pole připravená a protitankové zábrany a ostnatý drát rozmístěny. Kromě toho, Ukrajinci používají pro ně nové zbraně v tvrdé ofenzivě bez podpory ze vzduchu. A i Business Insider uznává, že Rusové se brání dobře, v souladu se svou vojenskou doktrínou. Tedy alespoň na některých místech.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Karel Šebesta

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Je to směšné. , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseAjkaBajka , 13.06.2023 14:07:19
Média lžou , Ukrajinci všude vyhrávají, Rusové nikde. Ale vše je neověřené. Apropo. Někdy mám pocit že jsme si Zelenského adoptovali. Kdykoliv pustím TV hovoří Zelensky. A zprávy jak postupují boje mě vůbec ale vůbec nezajímají. Je to stejně protivné a vlezlé jako neustálé podbízení leseb a buzerantů do všech filmů a seriálů. Dojde tím k ješte větší averzi a znechuceni.

|  24 |  0

Další články z rubriky

Za horší „Plzeň“ než v Německu si můžeme sami. Pivovar vysvětlil

10:45 Za horší „Plzeň“ než v Německu si můžeme sami. Pivovar vysvětlil

„Je plzeňské pivo pro Němce odlišné oproti tomu pro Čechy?“ Právě tato otázka v posledních dnech roz…