Totální klid u ANO. Novinářů plno, jinak nikdo. Babiš přišel: Potlesk za zdí

09.10.2021 19:31

Voliči rozdali karty a pro mnohé nečekaně poslali dosavadního hegemona politické scény na druhé místo. Překvapení a zklamání je pochopitelně vidět ve štábu hnutí ANO. Žádná napjatá atmosféra ale cítit není. Novináři jsou v klidu, politici mají oddělenou část. Poté, co mezi kandidáty dorazil premiér Babiš, i přes zdi byl v tiskovém centru slyšet opakovaný bouřlivý potlesk.

Totální klid u ANO. Novinářů plno, jinak nikdo. Babiš přišel: Potlesk za zdí
Foto: Radim Panenka
Popisek: Volební štáb hnutí ANO

Ve volebních štábech to obvykle vře, jedno prohlášení pro média stíhá druhé. Ve volební centrále ANO to bylo v sobotu jiné. Novinářů bylo sice akreditováno na 160, celou dobu však panoval klid. Žádný extraruch se nekonal.

Média byla tentokrát od členů Babišova hnutí oddělena úplně. Sál, kde s napětím sledovali sčítání hlasů, byl pro novináře nejen uzavřen, ale proti minulým volbám byl i oddělen roletami. Zkraje odpoledne se ještě přijíždějící špičky hnutí usmívaly a očekávaly vítězství. Ty se však brzy začaly rozplývat, což se podepsalo i na atmosféře. Poté, co koalice SPOLU hnutí ANO předběhla, již prakticky přestali politici mezi novináře chodit. Je to pochopitelné, čekali na šéfa hnutí a předsedu vlády a poradu vedení před tiskovou konferencí.

Mezi přítomnými novináři nebyly žádné emoce viditelné. Místy se sice někteří při pohledu na výsledky voleb ušklíbali, většina ovšem zachovala profesionální přístup a žádnou radost či zklamání najevo nedávali.

Většina čekala venku na premiéra, který se ale během příchodu v půl sedmé ihned odebral mezi vlastní lidi. Žurnalisté si tak čekání na oficiální vystoupení začali zpříjemňovat konzumací guláše a koláčů. Někteří si při pohledu na nabízené občerstvení postěžovali, že připraveného jídla není na výběr víc. „Jenom guláš a salát? Minule to bylo lepší, teda,“ zaslechl reportér v hloučku.  Celkově jinak panoval po celou dobu podivný klid, což se ve volebních štábech prakticky nestává.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

dezinformace

Dobrý den, tvrdíte, že dezinformace existují. Můžete definovat tento pojem, protože to zatím nikdo v ČR neudělal, ale hlavně, že tato vláda pořád mluví o tom, jak se tu šíří a jak s nimi bude bojovat. A výsledek je takový, že jak sám říkáte, se tu řada lidí bojí pak narovinu říci to, co si myslí

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Takhle začíná válka. Z otřeseného Slovenska chodí temné zvěsti

11:31 Takhle začíná válka. Z otřeseného Slovenska chodí temné zvěsti

Slovensko zažívá šok z atentátu na svého demokraticky zvoleného premiéra. „Je to odrazem násilného p…