SP znovu nabídl zaměstnání pracovníiků OKD v automobilovém průmyslu

11.05.2016 17:17

Zástupci zaměstnavatelů se dnes zúčastnili mimořádného jednání předsednictva Rady hospodářské a sociální dohody (tripartity), které svolal předseda vlády Bohuslav Sobotka kvůli situaci v OKD a které je také tématem dnešního jednání vlády. „Je potěšující, že se dnešního jednání zúčastnilo více zástupců vlády včetně ministra financí Andreje Babiše. Obdrželi jsme podrobné informace od jednotlivých resortů k tomu, jak budou do řešení situace v OKD zapojeni.“ uvedl prezident Svazu průmyslu a dopravy ČR (SP ČR) Jaroslav Hanák.

 SP znovu nabídl zaměstnání pracovníiků OKD v automobilovém průmyslu
Foto: spcr.cz
Popisek: Svaz průmyslu ČR, SP ČR

SP ČR se domnívá, že nejvýhodnějším řešením pro všechny je zapojení horníků i dalších uvolněných pracovníků z OKD po rekvalifikaci do pracovního procesu. Proto i dnes SP ČR zopakoval na jednání předsednictva tripartity svou nabídku zaměstnat až 1000 lidí v členských firmách z automobilového průmyslu.

Předseda vlády Bohuslav Sobotka aktivitu SP ČR a firem z Moravskoslezského kraje oceňuje. „Je na hornících, zdali tuto nabídku přijmou nebo půjdou do předčasných důchodů, a na státu, jaké podmínky pro adaptaci a rekvalifikaci pro ně vytvoří,“ konstatoval Jaroslav Hanák. Největší problém bude podle něj například v okrese Karviná, odkud pochází převážná část zaměstnanců OKD.

Za Moravskoslezský automobilový klastr v minulých dnech hovořil také člen představenstva SP ČR Pavel Juříček: „Již proběhla jednání o rekvalifikačním programu a máme vytipovány firmy, které jsou ochotny přijmout až 1000 lidí.“ Dosavadní zaměstnanci OKD by se podle Pavla Juříčka mohli rekvalifikovat na tři profese - operátor v automobilovém průmyslu, strojní mechanik a specialista.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…