ACCA slaví 110 let

03.12.2014 19:57

Asociace certifikovaných účetních (The Association of Chartered Certified Accountants) si tento měsíc připomíná jubilejních 110 let od svého vzniku.

ACCA slaví 110 let
Foto: ACCA
Popisek: ACCA

Za více než stoletou historii ACCA se staly jejími členy statisíce účetních – finančních manažerů a ředitelů, které spojuje píle, nadání a ctižádost prosadit se ve své profesi. V současné době má ACCA celosvětově na 170 000 členů a je zastoupena ve 180 zemích celého světa, včetně České republiky.

Prvním prezidentem ACCA byl v roce 1904 zvolen Arthur Priddle, který se mimo jiné zasadil o definování základních hodnot asociace, jež tvoří: příležitost, rozmanitost, inovace, bezúhonnost a odpovědnost. Největší růst zaznamenala ACCA za poslední čtyři desetiletí, kdy se počet jejich členů více než zestonásobil – z 12 500 členů v roce 1970 na 170 000 v roce 2014.

„Dobře koordinované účetnictví, které splňuje nejvyšší etické a technické standardy, je naprosto klíčové pro pozitivní vývoj ekonomiky. ACCA bude proto v rámci své strategie do roku 2020 i nadále investovat do dlouhodobých projektů se zaměřením na všestranný rozvoj finančních profesionálů, jejich podporu a zajištění odborného vzdělání na vysoké úrovni podle mezinárodních regulací a standardů, abychom byli jako společnost schopni reagovat na specifické potřeby daných ekonomik po celém světě,“ řekla Kateřina Benešová, ředitelka ACCA pro Českou republiku, Slovensko a Maďarsko.

Za 110 let své historie se ACCA vždy snažila podporovat nové trhy a letos otevřela svou 91. kancelář a centrum v Barmě. V mnoho státech je ACCA jedinou mezinárodní organizací, která pracuje ruku v ruce s národními organizacemi, vládami, zaměstnavateli a školskými zařízeními a pomáhá vybudovat finanční kapacitu, která je oporou ekonomického rozvoje.

V České republice je ACCA aktivní od roku 1992, kdy mohli zájemci o titul ACCA absolvovat vůbec první zkoušky u nás. První české absolventy přivítala ACCA o tři roky později – v roce 1995, a v roce 2003 byla v Praze založena česká kancelář ACCA, která v současné době poskytuje podporu 1 841 členům a 5 161 studentům ACCA z České republiky, Slovenska a Maďarska.

O ACCA:

ACCA (Asociace certifikovaných účetních) je globální organizace sdružující profesionální účetní se 170 000 členy a 436 000 studenty ve 180 zemích celého světa. Snažíme se nabízet prvotřídní kvalifikaci relevantní pro naše odvětví pracovitým, schopným a ctižádostivým lidem po celém světě, kteří usilují o uspokojivou kariéru v účetnictví, financích a managementu.

Pracujeme prostřednictvím sítě více než 91 kanceláří a center a s více než 8 500 schválenými zaměstnavateli po celém světě, kteří svým zaměstnancům poskytují vysoký standard v učení a rozvoji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…