APSS: Předsedou světové asociace Global Ageing Network byl zvolen Jiří Horecký

03.01.2022 13:30 | Tisková zpráva

Na prosincovém jednání Rady Global Ageing Network (GAN) byl na následující dvouleté období zvolen předsedou Jiří Horecký a převezme tak řízení GAN po australance Judy Martin.

APSS: Předsedou světové asociace Global Ageing Network byl zvolen Jiří Horecký
Foto: apsscr.cz
Popisek: Asociace poskytovatelů sociálních služeb - logo

Global Ageing Network je světovou asociací se sídlem ve Washingtonu, D.C., která spojuje poskytovatele péče a podpory pro seniory na celém světě s cílem zvyšovat kvalitu života seniorů. Global Ageing Network byla založena v roce 1994 a má členy v 60 zemích světa.

Global Ageing Network vyvíjí i svoji výzkumnou činnost, mezi poslední studie patří např. analýzy distribuce vakcín proti onemocnění covid-19, ale i analýzy dopadů pandemie na sektor dlouhodobé péče, výzvy a příklady dobré praxe z jednotlivých zemí či aktivity v oblasti leadershipu, vzdělávání apod. Global Ageing Network je zastoupena také v OSN v pracovní skupině pro stárnutí (Open Ended Working Group on Ageing).

Jiří Horecký je od roku 2008 prezidentem Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR, největší profesní organizace v segmentu sociálních služeb v České republice. Do této funkce byl zvolen již čtyřikrát – v letech 2008, 2012, 2016 a 2020. V roce 2013 byl zvolen prezidentem Unie zaměstnavatelských svazů ČR, která zastupuje na 12 000 zaměstnavatelů s téměř 750 000 zaměstnanci, a to zejména v oblastech zdravotnictví, sociálních služeb, školství, kultury, ale i v oblastech bank, pojišťoven, odpadového hospodářství a části průmyslu.

V roce 2015 byl Jiří Horecký zvolen prezidentem evropské asociace European Ageing Network, která sdružuje poskytovatele sociálních služeb seniorům v Evropě. Tato evropská asociace má členy v 25 evropských zemích a představuje tak více než 10 000 poskytovatelů, kteří denně poskytují služby více než 1 milionu seniorů v Evropě.

„Chtěl bych se během mého předsednictví zaměřit na několik věcí. Jednak rozšířit členskou základnu GAN o země Latinské Ameriky a Izrael, již jsem v tomto udělal první kroky. Dále bych chtěl připravit výzvu či apel vládám jednotlivých zemí upozorňující na nutnost reforem systému dlouhodobé péče vzhledem k zásadním problémům a změnám, jako jsou rostoucí počet seniorů a osob trpících demencí, nedostatek pracovních sil, digitalizace sociálního sektoru, ale i porušování lidských práv apod.,“ uvádí Jiří Horecký.

„Dále musíme pomalu zahájit přípravy na světový kongres, který se uskuteční v roce 2023 ve skotském Glasgow,“ doplnil Jiří Horecký.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

HZS ČR: Přivítali jsme zahraniční delegaci ze Saska a Bavorska

22:28 HZS ČR: Přivítali jsme zahraniční delegaci ze Saska a Bavorska

Ve dnech 25.7 a 26. 7. se v budově GŘ HZS ČR uskutečnilo pracovní jednání se zástupci Saska a Bavors…