Aero Vodochody nastavilo strategické partnerství s českými univerzitami

16.10.2023 12:47 | Tisková zpráva

Český výrobce letadel Aero Vodochody vstupuje do nové éry výzkumu a vývoje prostřednictvím strategické spolupráce s prestižními technickými univerzitami.

Aero Vodochody nastavilo strategické partnerství s českými univerzitami
Foto: Aero
Popisek: Aero - logo

Zástupci Aero se setkali s představiteli Českého vysokého učení technického (ČVUT), Vysokého učení technického v Brně (VUT) a Univerzity obrany v Brně (UNOB), aby prodiskutovali systematickou spolupráci na řadě klíčových projektů. 

Anketa

Hrozí Evropě akutní nebezpečí islámského terorismu?

97%
hlasovalo: 29546 lidí

„Hlavním cílem bylo projednat strategický rámec naší spolupráce. Domluvit se na společných postupech a zasadit naše dosavadní jednotlivé kooperace a projekty do ucelené a dlouhodobé koncepce,“ informoval o průběhu setkání Petr Jinda, Executive Vice President & Chief Development Officer ve společnosti Aero.

Dlouhodobá spolupráce zahrnuje široké spektrum projektů, včetně vedení a zpracování bakalářských, diplomových a vědeckých prací. Aero také studentům z těchto univerzit nabízí možnosti účastnit se stáží. Zástupci Aero a univerzit se také dohodli na každoročním setkávání k vyhodnocení výsledků a diskuzi o dalším směřování.

„Aktuálně přijímáme na stáže 5 až 10 studentů ročně a již spolupracujeme na několika významných absolventských pracích,“ komentuje Petr Jinda. „Plánujeme rovněž řadu odborných přednášek, které budou vedeny zkušenými odborníky a specialisty z leteckého oboru. Strategická spolupráce s univerzitami a společné projekty přispějí celému českému leteckému průmyslu,“ zdůrazňuje Petr Jinda.

Dílčí partnerství s českými univerzitami však probíhají již delší dobu. Například v červnu tohoto roku se společnost Aero domluvila s ČVUT na vývoji softwaru pro sběr a analýzu provozních dat nových cvičných letounů L-39NG i jejich předchůdců L-39 Albatros s důrazem na zajištění jejich bezpečnosti a spolehlivosti.

Jedním z důvodů letošního otevření nového vývojového centra v Brně, které se specializuje mimo jiné na oblast avioniky a průvodní dokumentace pro letoun L-39NG, pak byla již stávající spolupráce s místními vysokými školami VUT a UNOB.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Zástupce radí českým turistům, jak se vyhnout nepříjemnostem na mexických letištích

22:04 Ombudsman: Zástupce radí českým turistům, jak se vyhnout nepříjemnostem na mexických letištích

Chystáte se na dovolenou do Mexika? Pokud ano, čtěte pozorně. Poradíme vám, jak předejít tomu, aby v…