Agentura CzechTourism představila kongresový potenciál České republiky evropským nákupčím

19.03.2022 15:40 | Tisková zpráva

Ve dnech 27. 2. – 1. 3. 2022 proběhl letošní ročník specializovaného MICE business fóra MCE Central & Eastern Europe, který se tentokrát konal v maďarské Budapešti. Mezi účastníky nechyběla ani Česká republika.

Agentura CzechTourism představila kongresový potenciál České republiky evropským nákupčím
Foto: CzechTourism
Popisek: Logo Czech Tourism

MICE business fórum MCE je každoročně pořádanou akcí, které se účastní poskytovatelé služeb z regionu střední Evropy společně s nákupčími z celého světa. Série předem domluvených schůzek je doplněna řadou networkingových příležitostí, doprovodných akcí i destinačních prezentací.

Česká republika byla na fóru zastoupena Czech Convention Bureau, které tvoří součást agentury CzechTourism a poskytuje zahraničním nákupčím primární kontakt a základní informace pro organizování akce v České republice. Fóra se účastnilo i několik dalších českých subjektů, zástupci Prague Convention Bureau či společnost DZK Travel.

I v letošním roce se na fóru potvrdil rostoucí zájem nákupčích o regionální nabídku. „Přestože Praha je samozřejmě v oblasti kongresové turistiky číslo jedna, registrujeme zvýšenou poptávku také po dalších regionech – Jihomoravském kraji, Moravskoslezském kraji a z hlediska incentivních programů je pro nákupčí zajímavý také kraj Jihočeský,“ přibližuje Tereza Matějková, vedoucí manažer Czech Convention Bureau a doplňuje: „Zájem o aktuální nabídku České republiky měli především nákupčí z Velké Británie, Německa, Belgie a Francie.

Schůzky byly doplněny řadou dalších doprovodných aktivit – destinační prezentací pro nákupčí či networkingovými večery. Nákupčí byli zároveň pozváni na první ročník červnové akce Events Club Forum, které proběhne ve dnech 20. – 21. 6. v Praze a jehož hlavním partnerem je Czech Convention Bureau.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …