Blanarovičová oslavila s Károlyi, Francem a Stankovou na Lipně šedesátiny

12.10.2023 10:58 | Tisková zpráva

Už po čtvrté se v jihočeské obci Lipno nad Vltavou konala pod záštitou hejtmana Jihočeského kraje Martina Kuby a starosty obce Lipno Zdenka Zídka benefiční akce „Jedeme dál…“ jižní Čechy Lipensko 2023, která se od počátku snaží podporovat především českou a slovenskou kulturu, cestovní ruch a hlavně znovupotkávání spoluobčanů.

Blanarovičová oslavila s Károlyi, Francem a Stankovou na Lipně šedesátiny
Foto: Martin Production
Popisek: Oslavenkyně Yvetta Blanarovičová

A tak se hned první den v hotelu Element potkaly oslavenkyně letošního tripu herečka a zpěvačka Yvetta Blanarovičová, která byla pro diváky připravena jako překvapení koncertu, její další dvě slovenské herecké kolegyně Vanda Károlyi nebo Betka Stanková. Mezi dalšími interprety dorazili Zuza Nová, Milan Devinne a zpěvák a producent této akce Martin France.

Hned první večer se potkali všichni zúčastnění v hotelu Slunečná louka na slavnostním přípitku, kde oslavenkyně Blanarovičová dostala první z dortů.

Devinne

Milan Devinne

Druhý den byl pojat adrenalinově, a tak se účastníci hned po snídani potkali na dvou bobových drahách, které s radostí absolvovali. Po dokončení této atrakce se přesunuli na lanovou dráhu, kterou se přepravili na Stezku korunami stromů, a vyšlápli si rozhlednu až na samý vrchol. Všichni se dolů svezli tubusem, který je zde pro návštěvníky připraven.

Poté se zpěváci dostavili do místní restaurace Energo bar, kde se posilnili pro ně připraveným občerstvením a hruškovým likérem. A po nedlouhé době na tuto partu čekal sjezd z kopce koloběžkami opět do centra Lipna.

Blanarovičová

Yvetta Blanarovičová

A šlo se rovnou na poslední atrakci, kterou byl Lanový park Lipno. Ten už byl ovšem náročnější, ale aktéři tohoto zážitkového dne se do toho v popruzích a s helmami pustili s vervou. Odměnou za zvládnutí „opičí lanové dráhy“ se všichni svezli zavěšeni na lezeckých skobách na laně nad lipenským údolím a rybníkem.

Poslední zážitkový den je po snídani čekala projížďka parníkem Adalbert Stifter po Lipenské přehradě, kterou si v slunečném počasí všichni užili. Po připlutí parníku do přístaviště se přesunuli do Papilonie Lipno, kde se jim nad hlavami vznášeli samovolně létající motýli.

Stanková

Betka Stanková

Interprety už pak čekaly před hotelem Element zvukové zkoušky a v 17 hodin začal pro všechny příchozí zdarma benefiční koncert, kde se střídal jeden interpret za druhým. Celou akci odstartoval Milan Devinne, který se představil písní skupiny Queen a hned uvedl herečku Betku Stankovou, která se zpočátku trochu zdráhala zpívat, ale nakonec bravurně odzpívala třeba píseň Mně se líbí Bob z filmového muzikálu Rebelové, v němž hrála, nebo druhou vypalovačku S nebývalou ochotou.

Betka po svém vystoupení uvedla dalšího interpreta Martina France, který vsadil na tři rychlé songy, pak pozval na improvizované pódium před hotelem diváky i herečku, zpěvačku a letošní jubilantku Yvettu Blanarovičovou, pro niž měl připravené překvapení v podobě dalšího dortu, který připravila hotelová cukrárna Povidloň a předala jej zpěvačce za doprovodu kolegů i diváků, kteří jí zazpívali narozeninový song Hodně štěstí zdraví.

Karolyi

Vanda Karolyi

Pak už na plac vtrhla slovenská vichřice Vanda Károlyi, která se představila například vzpomínkovou písní na muzikál Pomáda, a jako poslední přispěla svým pěveckým uměním i zpěvačka s laserovým a zároveň kovovým hlasem Zuza Nová, která na závěrečné finále pozvala všechny kolegy, a rozloučili se společně adekvátní písní Jsme parta správná. A to už se zpěváky zpívali i všichni přítomní diváci, kteří se ve finále dožadovali ještě přídavku. Všem přítomným bylo přislíbeno, že pokud tomu hvězdy budou přát, opět se potkají na Lipně příští rok na půlkulatém 5. ročníku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

7:14 BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

V Hajništi překračuje maximální povolenou rychlost v obci skoro 90 procent motoristů. Výjimkou nebyl…