ČEZ: Krajští přeborníci v přespolním běhu vzešli od Temelína

11.10.2021 16:14 | Tisková zpráva

Krajské medaile v přespolním běhu se v neděli rozdělovaly u Jaderné elektrárny Temelín.

ČEZ: Krajští přeborníci v přespolním běhu vzešli od Temelína
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

V zámeckém parku kolem tamního infocentra se o tituly krajský přeborníků v přespolním běhu utkalo přesně 148 závodníků ze čtrnácti oddílů.

Anketa

Kdo by podle vás měl po letošních volbách sestavovat vládu?

hlasovalo: 24101 lidí
Své síly změřili v sedmi věkových kategoriích, od mladší přípravky až po veterány. Absolutní vítězem hlavního závodu na šest kilometrů se stal v čase 19:35 minut Roman Budil z pořádajícího oddílu SK Čtyři Dvory České Budějovice.

Organizátoři krajských přeborů pro jihočeské atlety hned dva okruhy, půlkilometrový a kilometrový. Nejmladší běžci ve věku devět až deset let zdolávali půlkilometrový okruh a vítězství si do Nové Včelnice odvezl devítiletý František Škrleta. V dívkách se krajskou přebornicí stala Jolana Kadeřábková z Atletiky Písek. Nejdelší závod, konkrétně šest kilometrů, čekal na hlavní kategorii mužů. Tu časem 19:35 minut ovládl Roman Budil z pořádajícího oddílu SK Čtyři Dvory České Budějovice, který o necelých dvacet sekund porazil svého bratra Jakuba. „Běželo se mi nádherně. Trať byla náročná, ale byl jsem na to připravený. Kopec do cíle, který se šestkrát vybíhal, docela unavoval, a následný seběh dolů pak unavoval také. Ale prostředek trati se dal krásně rozběhnout, takže bylo možné i taktizovat. Vzhledem ke kopcům nebyla trať úplně rychlá, ale je tu krásná příroda, úžasná atmosféra, diváci fandili, jsem moc spokojený,“ shrnul své pocity vítěz krajského přeboru Roman Budil. 

V ženách na čtyřkilometrové trati zvítězila Zdislava Kučerová z Univerzitního sportovního klubu Praha v čase 14:59 minut, krajskou přebornicí se stala Veronika Piklová z SK Čtyři Dvory s časem 15:38 minut. 

„Mám velikou radost, že se nám na poslední chvíli podařilo dát dohromady Temelínský běh s Krajským přeborem v přespolním běhu. Účast závodníků a příprava trati je tady báječná, myslím si, že jsme udělali sloučením závodů dobře,“ chválil spokojený předseda Jihočeského krajského atletického svazu Pavel Novák.

Temelínský běh tak udělal tečku za letošními krajskými běžeckými přebory. Dalším závodem, kde si běžci budou rozdělovat krajské medaile, bude příští rok halové mistrovství Jihočeského kraje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …