ČEZ: Preventivní program naučí děti, jak se chránit před úrazem elektrickým proudem

13.10.2021 13:02

České sdružení regulovaných elektroenergetických společností (ČSRES), mezi jehož členy patří také společnost ČEZ Distribuce, připravilo unikátní preventivní program určený především pro děti předškolního věku, díky kterému si poutavou formou snadno zapamatují, jak se nejen chránit před možnými úrazy při kontaktu s elektřinou, ale také jak elektřinu využívat i s ní šetřit.

ČEZ: Preventivní program naučí děti, jak se chránit před úrazem elektrickým proudem
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Jaké je hlavní bezpečnostní pravidlo programu?

Na elektrické dráty se nesmí nejen sahat, ale ani se k nim přibližovat, protože dokážou výbojem ublížit i na dálku. Celý koncept a program je detailně promyšlen a připraven ve spolupráci s odborníky – pedagogy, psychology a bezpečnostními specialisty na energetiku. Děti se tak naučí chovat bezpečně v blízkosti elektrických prvků doma i venku, naučí se rozeznávat základní výstražné symboly a označení. Dozví se, proč je elektřina důležitá a jak nám v životě pomáhá. Uvědomí si také, proč je dobré s elektrickou energií neplýtvat.

Chráníme děti příběhem i zábavou

Detektiv myšák Očko a jeho kamarádka veverka Věrka řeší výjimečný detektivní případ plný napětí. Ale nebudou na to sami! Vaše děti se stanou důležitou součástí tohoto dobrodružství. Prostřednictvím poutavého příběhu se pak děti seznámí s možnými riziky, které pro ně představuje elektřina doma i venku.

Pro nejmenší děti je připravena tištěná kniha, e-kniha, audiokniha, omalovánky, veselá písnička a doprovodný program plný her a aktivit. 

Všechny materiály si můžete zdarma stáhnout, přičemž mateřské školy si mohou navíc objednat knihu v tištěné podobě. Ke stažení - Energetika dětem - ČSRES (energetikadetem.cz)

Na webu společnosti ČEZ Distribuce najdete i další pravidla a zásady chování při styku s elektřinou shrnuté v edukativním bloku určený pro učitele, rodiče i děti. Více na: Bezpečně s elektřinou | ČEZ Distribuce (cezdistribuce.cz)

reklama

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…