ČEZ Prodej od poloviny září opět zlevní elektřinu i plyn

02.09.2023 19:24 | Tisková zpráva

Společnost ČEZ Prodej letos už počtvrté sníží ceníky u elektřiny i u plynu. Zákazníci, kteří si chtějí zafixovat elektřinu před novou topnou sezónou, mohou využít nový roční on-line produkt za 3 940 Kč/MWh u nejběžnější sazby D02d, který tak vyjde o více než 20 procent a více než tisícovku levněji než vládní strop. U plynu se nově roční fixace sníží na 1 850 Kč, a vyjde tedy o čtvrtinu méně než strop.

ČEZ Prodej od poloviny září opět zlevní elektřinu i plyn
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

ČEZ Prodej zároveň v polovině září sníží také ceníky dvouletých a tříletých produktů, o které začíná být mezi zákazníky v poslední době větší zájem kvůli tomu, že se v posledních měsících zastavil pokles velkoobchodních cen.

„Na začátku roku jsme slíbili, že pokud to bude alespoň trochu možné, tak budeme pravidelně naše ceníky snižovat. Už počtvrté tak jdeme letos s cenami dolů. V polovině září zlevníme naše jednoleté, dvouleté i tříleté fixace. Myslím, že naše víceleté fixace budou na velmi výhodných úrovních. V posledních týdnech o ně zájem mezi našimi zákazníky velmi roste, pokles velkoobchodních cen se před časem prakticky zastavil a řada zákazníků hledá jistotu výhodných cen na delší dobu. Ceník tříletého produktu u elektřiny tak ve třetím roce snížíme přibližně k hodnotě 3500 korun za megawatthodinu. Zároveň jsme připravili nový jednoletý akční fix s cenou u nejběžnější sazby 3940 korun pro ty zákazníky, kteří se chtějí fixovat na kratší dobu, zejména na následující topnou sezonu,“ říká generální ředitel ČEZ Prodej Tomáš Kadlec.

Anketa

Dovládne Fialova vláda do voleb 2025? Bez ohledu na vaše přání

11%
hlasovalo: 29567 lidí

ČEZ Prodej zavádí nový roční on-line produkt na elektřinu s cenou 3940 Kč/MWh u D02d, tedy o více než 20 procent a více než tisícovku pod vládním stropem. Roční fixace plynu vyjde s novou cenou na 1850 korun za MWh, což je o čtvrtinu méně než cena pod stropem. Nové ceníky budou kompletně zveřejněny 15. září.

Zájem o fixace nyní u ČEZ Prodej roste. U nově uzavíraných smluv na elektřinu podíl fixací aktuálně dosahuje 40 procent, u plynu je fixovaných smluv nyní 60 procent. Ještě v květnu měly přitom fixované smlouvy u elektřiny pouze pětinový a u plynu třetinový podíl.

„Důvodem pro aktuální růst obliby fixací je vedle zastavení poklesu velkoobchodních cen také blížící se topná sezona a předpokládané ukončení platnosti vládních stropů,“ dodává Kadlec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

16:13 Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

V sobotu 27. dubna vyjely vybrané turistické autobusové a vlakové linky Veřejné dopravy Královéhrade…