ČEZ: Rekordní červenec temelínského infocentra

08.08.2015 14:01

Rekordní počet 5 102 návštěvníků přijelo první prázdninový měsíc na Infocentrum Jaderné elektrárny Temelín. Dosud nejvyšší červencovou návštěvnost zaznamenalo temelínské infocentrum v roce 2013, a to 4 767 lidí. Od začátku roku si infocentrum elektrárny prohlédlo 19 796 lidí.

ČEZ: Rekordní červenec temelínského infocentra
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Prázdninová návštěvnost je specifická tím, že jejím základem jsou turisté, kteří tráví své dovolené v jižních Čechách. Mimo letní prázdniny tvoří základ návštěvníků elektrárny Temelín žáci základních a studenti středních a vysokých škol. „Další významnou skupinou našich letních návštěvníků jsou cyklisté. Ti k nám odbočí především z povltavské cyklostezky mezi Hlubokou a Týnem nad Vltavou. V červenci jich bylo kolem pěti stovek, tedy každý desátý návštěvník přijede na kole,“ upřesňuje vedoucí infocentra Jana Gribbinová.

K rekordní červencové návštěvnosti přispěl i 6. Den otevřených dveří JE Temelín, který na elektrárnu přivedl 940 lidí. Zájem o informace z jaderné energetiky a Temelína pokračuje i u návštěvníků ze zahraniční. Těch za prvních sedm měsíců přijelo již 1 362, tedy o tři stovky více než za stejné období loni.

Cyklistický závod a první mezinárodní svatba

V srpnu bude v temelínském infocentrum nejrušněji patrně tuto sobotu. Přibližně 200 aktivních účastníků očekávají organizátoři na startu prvního ročníku cyklistické Velké ceny Temelína, která je součástí letošního seriálu Jihočeské amatérské ligy v silniční cyklistice. Od 10 hodin bude závodit mládež a v poledne se na trať 40, resp. 100 kilometrů vydají dospělí cyklisté. „A ve tři hodiny odpoledne, tedy v době kdy cyklisté budou bojovat na trati, se na ostrůvku pod zámečkem Vysoký Hrádek uskuteční historicky první mezinárodní svatba. Své ano si řeknou Chih-Ting Yu z Tchajwanu a Jiří Koubek z obce Temelín. Letos to bude sedmá svatba pod chladicími věžemi Temelína a celkově již 74,“ říká Marek Sviták, tiskový mluvčí elektrárny Temelín.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

13:21 Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

Souhrnný indikátor důvěry (indikátor ekonomického sentimentu), vyjádřený bazickým indexem, se mezimě…