ČEZ: Studenti se učí v novém geoparku, určen je i pro veřejnost

12.06.2014 15:00

Střední odborná škola pro ochranu a obnovu životního prostředí Schola Humanitas v Litvínově otevřela pro své žáky i pro další školy v regionu a širokou veřejnost moderní geopark.

ČEZ: Studenti se učí v novém geoparku, určen je i pro veřejnost
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

V jeho areálu se návštěvníci seznámí s geologickým vývojem České republiky a mosteckého regionu včetně genetických typů půd a typických hornin regionu. Na vybudování geoparku, který navazuje na již vytvořené arboretum, přispěla škole Nadace ČEZ částkou 60 tisíc korun.

Projekt geologického parku slouží k praktickému doplnění výuky mineralogie, geologie a pedologie na střední odborné škole a pro navazující bakalářské a magisterské studium tamtéž.   Je určen také široké veřejnosti a školám v regionu v rámci výukových a vzdělávacích programů ekologického centra VIANA, které působí při Schole Humanitas. „Prostřednictvím velkoplošných informačních tabulí se mohou návštěvníci areálu seznámit s hlavními typy hornin v Krušných horách a Českém středohoří. Deset typických hornin zdejšího regionu je v geoparku i přímo k vidění,“ uvedl statutární zástupce školy Ladislav Turbák.

Na vybudování školního geoparku přispěla Nadace ČEZ v rámci grantového řízení Podpora regionů, které je zaměřeno na rozvoj veřejně prospěšných projektů. Předkládané projekty se mohou týkat podpory dětí a mládeže, sportu, sociálních služeb, kultury nebo právě vzdělání. „Podpora škol a vzdělávacích projektů je jednou z našich priorit. Oceňujeme moderní a praktické způsoby výuky, které žáky mnohem lépe připraví na budoucí povolání, než zastaralé biflování nazpaměť,“ doplnil Ondřej Šuch, manažer Nadace ČEZ.

Ota Schnepp, mluvčí Skupiny ČEZ pro severní Čechy

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …