ČEZ: Zpravodaj Jaderné elektrárny Dukovany informuje a baví čtenáře už třicet let

03.03.2024 14:51 | Tisková zpráva

V únoru roku 1994 vyšlo první vydání tištěného časopisu Zpravodaje Jaderné elektrárny Dukovany, který obyvatelům regionu přináší aktuální informace o dění v elektrárně a jejím okolí. Celkem bylo do schránek obyvatel, úřadů a institucí v dvacetikilometrovém pásmu v okolí elektrárny doručeno 5 520 000 jednotlivých výtisků. Časopis se tak řadí k nejstarším podnikovým časopisům, které vychází nepřetržitě od svého založení.

ČEZ: Zpravodaj Jaderné elektrárny Dukovany informuje a baví čtenáře už třicet let
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Cíl a účel Zpravodaje zůstal po celých třicet let stejný, a to informovat obyvatele, žijící ve vzdálenosti do 20 kilometrů od elektrárny, o veškerém dění v elektrárně, provozu, odstávkách i hlavních plánovaných událostech. V letech 1994-2000 vycházel šestkrát do roka, v následujících dvou letech vyšel pětkrát ročně a od roku 2003 až do současnosti je zpravodaj čtvrtletníkem. Nechyběly ani speciální čísla a přílohy, které vyšly u příležitostí významných událostí, jako bylo například 10. a 25. výročí provozu Jaderné elektrárny Dukovany.

Anketa

Která vládnoucí strana zatím nejvíce prospěla České republice?

2%
3%
0%
92%
0%
0%
3%
hlasovalo: 49993 lidí

„Zpravodaj se čtyřiceti tisíci výtisky oslovuje přes sto tisíc obyvatel našeho regionu, a je tak pro nás nejen příležitostí k poskytování aktuálních informací o provozu elektrárny, ale také závazek a odpovědnost v otevřené komunikaci a posilování dobrých sousedských vztahů a vazeb. Stejně jako elektrárně, i Zpravodaji proto přeji minimálně šedesát let úspěšného fungování a spokojených čtenářů,“ vysvětlil a popřál Roman Havlín, ředitel Jaderné elektrárny Dukovany.

Zpravodaj své čtenáře informuje, ale také baví. Součástí všech 138 vydání byly informace ze života v okolních obcích a městech, pozvánky na různé kulturní a společenské akce, soutěže a křížovky. V rámci 2472 stran, které byly od roku 1994 popsány, proto najdeme také rozhovory se zajímavými osobnostmi, které elektrárnu nebo její okolí navštívily.

Na titulních stránkách jsme tak mohli vidět divadelní a filmové umělce Jiřího Suchého, Ondřeje Vetchého, Jiřího Bartošku, Marka Ebena, Oldřicha Navrátila, Josefa Dvořáka, Danu Morávkovou, Vojtu Kotka nebo zpěváky a hudebníky Magdalenu Koženou, Ondřeje Havelku, Pavla Šporcla či sportovce Barboru Špotákovou, Jaromíra Jágra a Josefa Zimovčáka a řadu dalších. A nechyběly ani reportáže z návštěv regionálních politiků a ústavních činitelů, jako byl například prezident Václav Havel.

Čísla Zpravodajů, vydávaných od roku 2012, najdete on-line ZDE.

Od začátku roku elektrárna Dukovany vyrobila 2 297 535 megawatt hodin elektřiny. Dukovany a Temelín jsou zdroje, které produkují největší množství čisté elektrické energie a podílí se tak výraznou měrou na bezemisní výrobě Skupiny ČEZ. Ročně se díky jaderným elektrárnám nevypustí do ovzduší přibližně dvě desítky miliónů tun CO2.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …