ČEZ nejžádanějším zaměstnavatelem roku 2024

19.02.2024 16:03 | Tisková zpráva

Čeští studenti chtějí pracovat v ČEZ. V soutěži TOP Zaměstnavatelé 2024 jej jako jasnou volbu označili nejen vysokoškoláci, ale ve zcela nové kategorii pro něj hlasovalo i nejvíce studentů středních škol a gymnázií. Nejžádanějším zaměstnavatelem roku se v unikátní anketě, v níž hlasuje cca. 16 tisíc mladých lidí, stal ČEZ již popáté za sebou.

ČEZ nejžádanějším zaměstnavatelem roku 2024
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Kam po škole? Pozici vysněného zaměstnavatele českých studentů pravidelně zkoumá celostátní anketa TOP Zaměstnavatelé a v posledních pěti letech se na prvním místě drží největší česká energetika. Ani hlasování pro rok 2024 neohrozilo výsadní postavení ČEZ, který opět získal absolutně nejvyšší počet bodů. Že se nejedná o nějakou anomálii omezenou na univerzitně vzdělané účastníky ankety, dokazuje i vítězství firmy v nově zavedené speciální kategorii První volba, v níž poprvé hlasovali i středoškoláci. Energetika je zkrátka u českých studentů v kurzu a při zvažování, kde začít budovat kariéru, je ČEZ na prvním místě. 

„Fungování státu i jeho další rozvoj stojí na funkční energetice. ČEZ je nejen jednou z největších firem v tomto odvětví, ale také hybatelem změn, kterými energetika prochází, jako je dekarbonizace, decentralizace, digitalizace či hledání alternativních zdrojů energie. Zájem mladých lidí o energetiku nás velmi těší, jsme rádi, že chtějí její budoucí podobu utvářet právě v našich řadách,“ říká členka představenstva a ředitelka divize správa Michaela Chaloupková. 

Pro ČEZ jsou univerzitně vzdělaní pracovníci klíčoví, tvoří přes 37 % zaměstnanců. Ještě vyšší podíl vysokoškoláků mají jaderné elektrárny, tam dosahuje více než 50 %. Právě do jaderné oblasti navyšuje ČEZ nábor nových zaměstnanců – loni do stávajících jaderných zdrojů a do týmů, které budou rozvíjet nové jaderné zdroje (nový blok v Dukovanech, či malé modulární reaktory) směřoval každý pátý nově přijatý zaměstnanec. Významné navýšení počtu přijatých zaměstnanců loni měla i oblast distribuce, do níž budou v příštích letech směřovat desítky miliard v investicích.

„Široké možnosti uplatnění nabízíme také středoškolským absolventům technických oborů. V současnosti spolupracujeme již s 80 partnerskými středními školami. Pro studenty připravujeme řadu programů a akcí, kde si mohou energetiku „osahat“ přímo v provozu, osobně se potkat se špičkovými odborníky, nebo si finančně přilepšit v rámci našeho motivačního programu,“ říká personální ředitel ČEZ Josef Lejček.

Zatímco anketa TOP Zaměstnavatelé představuje nejžádanější firmy z pohledu studentů, neméně důležitá je i oborová cena Sodexo Zaměstnavatel roku. Ta přihlášené účastníky hodnotí na základě speciální metodiky PricewaterhouseCoopers zaměřené na řadu HR ukazatelů. I v této soutěži Skupina ČEZ pravidelně slaví úspěchy. Loni mateřská společnost ČEZ, a. s., zvítězila v kategorii velkých firem nad 5 000 zaměstnanců. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

7:14 BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

V Hajništi překračuje maximální povolenou rychlost v obci skoro 90 procent motoristů. Výjimkou nebyl…