ČOI: Falešný Louis Vuitton i v nehtovém studiu

16.03.2017 7:33

S padělky známých značek se spotřebitel obvykle setkává v nabídce a prodeji zboží na tržnicích, kamenných obchodech a v poslední době i na sociálních sítích. Přesto na začátku měsíce března objevili inspektoři České obchodní inspekce Ústeckého a Libereckého kraje neoprávněné užití ochranné známky LOUIS VUITTON v nehtovém studiu na severu Čech.

ČOI: Falešný Louis Vuitton i v nehtovém studiu
Foto: Česká televize
Popisek: ČOI

Česká obchodní inspekce Ústeckého a Libereckého kraje uskutečnila v první polovině měsíce března 2 kontroly provozoven, které měly ve své nabídce modeláž nehtů. Prodejci při zdobení nehtů užili ručně malovaný motiv ochranné známky LV - Louis Vuitton a nedoložili licenční smlouvu ani povolení majitele/přihlašovatele ochranné známky LOUIS VUITTON.

V průběhu šetření motivy LV ze své nabídky odstranili. Přesto bylo toto jednání prodejců klasifikováno jako neoprávněné užití ochranné známky v rámci služby modeláže nehtů. Tím podnikatelé porušili zákon číslo 634/1992 Sb. o ochraně spotřebitele a byla jim udělena pokuta formou příkazu na místě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…