ČOI: Nebezpečná panenka

14.12.2017 21:52

Česká obchodní inspekce se při svých kontrolách také zaměřuje na nebezpečné výrobky, které by mohly ohrozit zdraví spotřebitele. Na českém trhu objevila hračku, která může pro děti znamenat zdravotní riziko.

ČOI: Nebezpečná panenka
Foto: Česká televize
Popisek: ČOI

Inspektoři objevili, že je v nabídce a prodeji dětská hračka – panenka. Jedná se o plastovou hračku, která má měkkou plastovou hlavu s hnědými vlásky. Tělo je také vymodelováno z tvrdého neprůhledného plastu. Panenka je oblečena do fialových šatů a na hlavě má korunku. Na obalu hračky je mimo jiné uvedeno označení CE, piktogram „Nevhodné pro děti do tří let“, varování v anglickém jazyce (není vhodné pro děti do tří let z důvodu obsahu malých částí) a informace, že sada obsahuje další doplňky, které se panence budou hodit jako brýle, sponky atd., nevhodné pro holčičky do 3 let, nebezpečí polknutí nebo vdechnutí malých oddělitelných částí.

Laboratorními zkouškami bylo zjištěno, že hračka nevyhověla požadavkům nařízení EU. Obsahovala množství škodlivých látek, které překročily limity povolené výše uvedenou platnou legislativou. Česká obchodní inspekce uložila prodejci zákaz distribuce výrobku a stažení z distribuce.

Hračka byla rovněž nahlášena kontaktnímu bodu na MPO a informace o ní byly zveřejněny v databázi RAPEX pod číslem notifikace A12/1634/17.

Panenka „FASHION GIRL“
Název výrobku uvedený na obalu:  FASHION GIRL
Typ / číslo modelu: NO: 338
EAN:  6923400115300 na samolepící etiketě
6953216603388 přímo na prodejním balení – krabičce
Země původu hračky: Made in China
Identifikační údaje výrobce:  Neuvedeny
Identifikační údaje dovozce:  B&B Market, 319 Libušská, Praha 4
Identifikační údaje obchodníka:  UNIONA, s.r.o., Žábova 377, 149 00 Praha

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

17:17 Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

Tiskové prohlášení hejtmana Martina Půty k tzv. kauze Liberec