ČSSD Most: Klika - děkuji vládě za podporu horníkům z Mostecka

05.10.2016 18:59

Reakce na schválení kompenzace pro horníky z Mostecka

ČSSD Most: Klika - děkuji vládě za podporu horníkům z Mostecka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo ČSSD

Jménem svým i jménem Okresní organizace ČSSD Most děkuji vládě České republiky za její podporu horníkům z Mostecka. Na dnešním jednání vláda schválila pro horníky z Mostecka kompenzace, které mají zmírnit dopad propouštění horníků po útlumu těžby. Přestože ministři za ANO podpořili už před několika měsíci téměř bez výhrad horníky z Ostravska, při dnešním hlasování se za naše horníky postavili pouze ministři sociální demokracie a jedním hlasem také KDU-ČSL. Přitom to bylo právě rozhodnutí vlády včetně ministrů za ANO neprolomit těžební limity na severu Čech, které připraví naše horníky o práci.

Sociální demokraté v Ústeckém kraji o rovné podmínky pro propouštěné horníky z Mostecka i Ostravska usilovali dlouhodobě. Jsem rád, že vláda nyní změnila svůj přístup k Mostecku a Ústeckému kraji. Považuji dnešní rozhodnutí za skvělý výsledek vyjednávání Krajské organizace ČSSD Ústeckého kraje za spolupráce s Ústeckým krajem a Hospodářskou a sociální radou Ústeckého kraje, která má na výsledku jednání také velký podíl. Děkuji všem ministrům ČSSD, především pak premiérovi Bohuslavu Sobotkovi, který přislíbil naše požadavky na kompenzace pro propouštěné horníky z Mostecka podpořit a svému slibu dostál.

Martin Klika
předseda Okresní organizace ČSSD Most

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…