ČSSZ chce podpořit strategický přístup k veřejným zakázkám

26.10.2020 16:09

Česká správa sociálního zabezpečení (ČSSZ) je jedním ze zakládajících členů Platformy odpovědného veřejného zadávání – iniciativy, která vznikla pod záštitou Ministerstva práce a sociálních věcí (MPSV). Hlavním cílem Platformy je podporovat strategický přístup k veřejným zakázkám v Česku a současně poskytovat svým členům konkrétní nástroje pro jeho implementaci.

ČSSZ chce podpořit strategický přístup k veřejným zakázkám
Foto: ČSSZ
Popisek: Česká správa sociálního zabezpečení

Platforma odpovědného veřejného zadávání je iniciativa, která vznikla na půdě MPSV za účelem osvěty v oblasti strategického přístupu k veřejným nákupům. Jako jeden z prvních členů se do ní zapojila i ČSSZ. Získala tak celou řadu benefitů, jako jsou pravidelná setkání a sdílení dobré praxe s dalšími členy a experty i odborná školení, jejichž součástí jsou konkrétní postupy při zadávání veřejných zakázek. ČSSZ má jako člen Platformy také možnost získat individuální konzultace, plány implementace a akční plány odpovědného veřejného zadávání.

Kromě strategického přístupu k veřejným zakázkám se Platforma v kontextu aktuálního dění kolem koronavirové krize věnuje také dalším oblastem, jako je například podpora důstojných pracovních podmínek, etické nakupování, podpora vzdělávání a odborných praxí či hledání ekologicky šetrných řešení a příležitostí pro oběhové hospodářství.

Klíčovou součástí Platformy je networking, během kterého si jednotliví členové mezi sebou mohou vyměňovat zkušenosti. Zástupci ČSSZ se tak budou pravidelně setkávat s dalšími členy Platformy, kupříkladu ze Státního pozemkové hoúřadu, Státního úřadu inspekce práce, ale i Univerzity Karlovy nebo České televize. První členské setkání se uskutečnilo on-line 18. září 2020. Následovaly další dvě schůze, které se konaly 2. a 16. října rovněž on-line. Další setkání členů je plánováno na 6. listopadu.

Podrobnější informace a aktuality naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…