ČVUT: Tým výzkumníků a studentů se účastnil cvičení Univerzity obrany ve vojenském výcvikovém prostoru Tisá

09.10.2021 15:06 | Tisková zpráva

Tým výzkumníků a studentů z Fakulty elektrotechnické ČVUT se účastnil na začátku září cvičení Fakulty vojenského zdravotnictví Univerzity obrany ve vojenském výcvikovém prostoru Tisá.

ČVUT: Tým výzkumníků a studentů se účastnil cvičení Univerzity obrany ve vojenském výcvikovém prostoru Tisá
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT, logo.

Součástí cvičení byly terénní testy prototypu systému Digital Triage Assistant, diskuze s experty v oblasti vojenského zdravotnického záchranářství a testy vojenské výstroje související s projektem Digital Triage Assistant. 

V případě projektů v oblasti obrany je nezbytná intenzivní spolupráce tvůrců systému a jeho uživatelů. Právě to se daří realizovat v projektu Digital Triage Assistant (DTA), na kterém spolupracují ČVUT, Univerzita Johnse Hopkinse, Univerzita obrany, Armáda ČR, NATO Allied Command Transformation Innovation Hub a Def Sec Innovation Hub. Cílem projektu je vytvoření technologie pro monitorování životních funkcí vojáků, která má pomoci při jejich ošetření v případě zranění a zvýšit tak pravděpodobnost jejich přežití. Více informací najdete zde.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: Tisková zpráva

Samuel​ Volpe byl položen dotaz

Dezinformace

Dobrý den pane poslanče, hodně politiků operuje s pojmem dezinformace, ale dokážete aspoň vy tento pojem definovat? Protože podle mě za to mnozí označují jen jiný názor, mnohdy jen proto, že neodpovídá tomu jejich. A problém také vidím v tom, že se dost informací potvrdí třeba až časem nebo naopak, ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: Jižní Čechy voní pečenou husou a mladým vínem

22:03 JCCR: Jižní Čechy voní pečenou husou a mladým vínem

Svatomartinské hody jsou tradičním vyvrcholením gastronomické sezóny.