Celní správa: Dodávka plná doutníků

14.03.2024 13:07 | Tisková zpráva

Více než osm tisíc kusů doutníků přepravovaných bez dokladů objevili ústečtí celníci v dodávce při silniční kontrole.

Celní správa: Dodávka plná doutníků
Foto: Celní správa
Popisek: Celní správa

Ve čtvrtek odpoledne si hlídka mobilního dohledu Celního úřadu pro Ústecký kraj vytipovala na dálnici D8 u obce Petrovice ke kontrole bílou dodávku zn. Peugeot, s pražskou registrační značkou. Pomocí výstražného zařízení a světelného nápisu „Následuj mě“ ji svedla na nedaleké parkoviště.

Řidič, na dotaz hlídky, zda převáží nějaké zboží, cigarety či alkohol, odpověděl, že veze kartonové krabice, ale neví, co v nich je. Celníci na kontrolu vozidla nasadili služebního psa, specialistu na vyhledávání tabákových výrobků.  Artuš označil v nákladovém prostoru hned několik krabic, ve kterých celníci objevili doutníky zn. Candlelight Brazil, Candlelight Club, Candlelight Corona, Candlelight Sumatra a dále zn. Jose L. Piedra a zn. Meine 60er Sumatra, s německými tabákovými nálepkami. Doutníky byly balené v krabičkách, plechových dózách i dřevěných boxech a v konečném součtu jich celníci napočítali 8262 kusů.

K přepravovaným tabákovým výrobkům řidič nepředložil žádný nabývací doklad, ani doklad prokazující jejich řádné zdanění. A jelikož doutníky, které muž přepravoval, přesahovaly svým množstvím a povahou limit vybraných výrobků pro osobní spotřebu ve smyslu ustanovení § 4 odst. 5 zákona o spotřebních daních, celníci doutníky zajistili.

Kuřivo bude zlikvidováno a řidič bude muset uniklou spotřební daň ve výši bezmála 21 tisíc korun doplatit.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…