Celní správa: Místo pečiva převážel dvě tuny závadných živočišných produktů

12.02.2024 7:05 | Tisková zpráva

Hlídka pražských celníků odhalila přepravu živočišných produktů neznámého původu v nevyhovujících podmínkách. Nacházely se ve vozidle, které mělo sloužit pro převoz pečiva.

Celní správa: Místo pečiva převážel dvě tuny závadných živočišných produktů
Foto: Celní správa
Popisek: Celní správa

Při noční směně 7. února si celníci ke kontrole vytipovali vozidlo značky Mercedes Benz české imatrikulace vyjíždějící z pražské velkotržnice SAPA, které dle svého označení mělo převážet pekařské výrobky. Po zastavení vozidla však celníci uvnitř objevili značné množství živočišných produktů, k nimž řidič nebyl schopen doložit doklady prokazující původ a kvalitu. Celníkům tvrdil, že veze zeleninu a ovoce do Berlína.

Vzhledem k důvodnému podezření, že jsou produkty převáženy v nevhodných podmínkách, následovalo vozidlo celníky na služebnu. Tam byly potraviny drženy až do příjezdu inspektorů Státní veterinární správy. Inspektoři určili, že se jedná o kohouty s hlavou a běháky, pečená kuřata, závitky s masem a rýží, různé druhy masných výrobků balených v banánovém listu, drůbeží vnitřnosti, marinovaná kuřecí prsa, ale také taštičky plněné sýrem a křepelčí vejce. Celková hmotnost kontrolovaného zboží byla dvě tuny. Nejenže nebyl prokázán původ zboží, přepravce neměl ani potřebnou registraci pro přepravu živočišných produktů.

Veterinární inspektoři živočišné produkty znehodnotili modrou barvou a nařídili přepravci jejich neškodnou likvidaci. Podle vyjádření Státní veterinární správy mu může být ve správním řízení udělena pokuta až do výše 10 milionů korun.

Vzájemná spolupráce Celní správy ČR a Státní veterinární správy vzhledem k ochraně spotřebitelů před nebezpečným veterinárním zbožím funguje velmi dobře a efektivně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…