Celní správa: Na cestu do Disneylandu dva Rumuni naložili také kontraband cigaret a vína

13.04.2023 22:05 | Tisková zpráva

Dva automobily na přívěsu, stejnokroje určené pro pařížský Disneyland uvnitř dodávky, ale také nelegálně přepravované víno a cigarety ukryté v tajných schránkách chtěli přepravit ze své domoviny do Francie dva Rumuni, které ve středu večer na dálnici vytipovali ke kontrole vysočinští celníci.

Celní správa: Na cestu do Disneylandu dva Rumuni naložili také kontraband cigaret a vína
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Na 119. kilometru D1 zastavili celníci ve 21 hodin dodávkové vozidlo Mercedes, které následně navedli ke kontrole do areálu Celního úřadu pro Kraj Vysočina u exitu 112. Na dotaz hlídky, zda jsou přepravované nějaké vybrané výrobky, řidič odpověděl, že převáží 125 krabic vína, ke kterým ovšem předložil pouze mezinárodní přepravní doklad CMR, nikoliv doklad prokazující zdanění vybraných výrobků. Celkem se jednalo o množství 562,5 litrů, které bylo z výše uvedeného důvodu zajištěno.

Víno bylo vyskládáno v zadní části dodávky za oblečením, které muselo být vyndáno z vozidla ven a ke kontrole byl přivolán psovod se psem vycvičeným na vyhledávání cigaret. Ten označil místo u průduchů dřevotřískových bočních stěn vozidla, které byly následně demontovány odvrtáním nýtů a v jedné boční stěně byl odhalen větší počet krabiček cigaret, přilepených ke stěně lepící páskou.

Celkem se jednalo o 15 200 kusů cigaret různých značek, přičemž v rámci Evropské unie lze přepravovat maximálně 800 kusů. Jelikož nebyly předloženy doklady prokazující zdanění tabákových výrobků, byly cigarety zajištěny a vyměřena k nim spotřební daň ve výši 60 tisíc korun, kterou musí řidič vozidla uhradit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…