Celní správa: Odebrání registračních značek napomohlo zaplatit čtvrtmilionový nedoplatek

22.01.2023 20:47 | Tisková zpráva

?Již v prvním letošním týdnu zastavila hlídka oddělení 63 – Kontrol zpoplatněných komunikací na dálnici D10 osobní vozidlo kvůli neuhrazené dálniční známce. Při lustraci vozidla zjistila nedoplatek ve výši čtvrt milionu korun českých, který byl následně uhrazen.

Celní správa: Odebrání registračních značek napomohlo zaplatit čtvrtmilionový nedoplatek
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Hlídka kontrol zpoplatněných komunikací zastavila na D10 osobní vozidlo kvůli nezaplacené dálniční známce. Celníkům při prověřování řidiče a vozidla centrální evidence přeplatků a nedoplatků poukázala na neuhrazený nedoplatek za dopravní přestupky provozovatelem vozidla, a to ve výši 250 000 korun. Hlídka proto řidiči znemožnila pokračování v jízdě odebráním registračních značek, a to až do doby zaplacení zmíněného dluhu.

Anketa

Přestřelil Babiš billboard „Nezatáhnu Česko do války“?

hlasovalo: 28743 lidí

O týden později se dostavil na Celní úřad pro Liberecký kraj zástupce provozovatele vozidla s informací, že nedoplatek již uhradil převodem z účtu a žádá o vydání registračních značek. Databáze pracovníkům celního úřadu potvrdila, že byl nedoplatek skutečně uhrazen. Nicméně mezitím k nedoplatkům přibyla další částka ve výši 5000 kterou, kterou zástupce provozovatele zaplatil na místě. Na základě úhrady zbývajícího nedoplatku mu byly registrační značky navráceny.

Díky příslušníkům z libereckého odboru dohledu se za loňský rok podařilo vybrat 621 923 korun. Za předcházející rok, tedy za rok 2021, vybraná částka činila zhruba 91 108 korun. Můžeme tedy konstatovat, že nové oprávnění celní správy, které vešlo v účinnost 1. ledna 2022, výrazně napomáhá ve výběru nezaplacených pokut.

Tabulky registrační značky jsou uloženy na celním úřadě po dobu jednoho roku. Po uplynutí lhůty na zaplacení jsou zaslány na úřad obce s rozšířenou působností, a to podle adresy trvalého bydliště nebo sídla provozovatele vozidla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…