Celní správa: Padělky lze zachytit nejen na tržnicích, jsou i v centru metropole

28.06.2020 18:14

O tom, že padělané zboží není jen výsadou tržnic, se přesvědčili v tomto týdnu pražští celníci. Tentokrát se terčem jejich kontroly stal butik, který nabízel k prodeji zboží z druhé ruky, dalo by se říci tzv. luxusní second hand, nedaleko Staroměstského náměstí.

Celní správa: Padělky lze zachytit nejen na tržnicích, jsou i v centru metropole
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Celníci v obchodě zajistili deset kusů kabelek, tři páry sportovní obuvi a devět kusů oblečení (kožich, šaty, kožená bunda, tričko, mikina, kožený kabát). Nabízené zboží bylo neoprávněně označeno značkami Gucci, Burberry a Adidas. Hodnota zadrženého padělaného zboží, pokud by se vyjádřila v ceně originálních výrobků, by byla téměř jeden milion korun. Tuto skutečnost na místě potvrdil i zástupce držitele ochranných známek, který byl v obchodě po celou dobu kontroly přítomen. Provozovatelka butiku byla na místě poučena o zadržení zboží a souhlasila se zjednodušeným řízením, což v praxi znamená, že zboží bude se souhlasem majitele práv na její náklady zlikvidováno.

Pražští celníci se s padělaným zbožím, konkrétně se jednalo o limitovanou edici sportovní obuvi Nike, setkali již v loňském roce. Cena jednoho páru obuvi se v tomto obchodě pohybovala okolo 40 tisíc korun. V luxusním obchodě v ulici Na Příkopě zadrželi 21 krabic obuvi, kde škoda majiteli ochranné známky by byla až 800 tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

10:04 MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

Hlavní město chce podpořit rozvoj elektromobility prostřednictvím dvou projektových záměrů. V případ…