Celní správa: Řidič převážel 950 litrů motorové nafty bez potřebných dokladů

18.04.2023 10:01 | Tisková zpráva

Středočeští celníci, kteří se v rámci své kontrolní činnosti vraceli z Klecan přes Zdiby na dálnici D8 doslova vyčuchali nezdaněnou motorovou naftu.

Celní správa: Řidič převážel 950 litrů motorové nafty bez potřebných dokladů
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Ve středu 12. 4. 2023 krátce po poledni se hlídka celníků vracela na dálnici D8. Při průjezdu obcí Zdiby celníci v každé zatáčce ucítili silný zápach motorové nafty. Po chvíli zjistili původce, několik set metrů před nimi jel řidič s nákladním vozidlem Multicar M26, na kterém měl naložen IBC kontejner s kapalinou s typickým zápachem motorové nafty. Celníci za použití majáků řidiče dostihli v Klíčanské ulici. Český řidič, kterého od cíle cesty dělilo pár desítek metrů, celníkům řekl, že 950 litrů motorové nafty zakoupil od neznámého muže, který ho oslovil na čerpací stanici v Kralupech nad Vltavou. Při přečerpání motorové nafty řidič špatně uzavřel víko a při jízdě v zatáčkách se mu vždy trochu nafty vylilo. To byl ten zápach, který v prvopočátku upoutal hlídku středočeských celníků. Protože řidič celníkům nepředložil žádný doklad prokazující řádné zdanění vybraných výrobků nebo doklad o přepravě, celníci zboží zajistili.

Řidič bude muset doplatit dlužnou spotřební daň a motorová nafta propadne ve prospěch státu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

11:27 Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

Ve čtvrtek 25. dubna 2024 byly vyhlášeny výsledky patnáctého ročníku ankety Zákon roku. Na druhém mí…