Centrum pro regionální rozvoj: „Duben - měsíc bezpečnosti“ a dar dvou tisíc reflexních vest

29.04.2019 15:02

V letošním roce se Centrum pro regionální rozvoj rozhodlo připojit ke kampani „Duben – měsíc bezpečnosti“ a vybavit reflexními vestami děti vybraných mateřských škol. Celkově se v rámci akce rozdělí nebo již rozdělilo přes 2000 bezpečnostních vest ve dvou desítkách nově renovovaných školek finančně podpořených z Integrovaného regionální operačního programu (IROP). Cílem akce bylo upozornit nejen na bezpečnost dětí v ulicích, ale i na obecný přínos IROP v regionech.

Centrum pro regionální rozvoj: „Duben - měsíc bezpečnosti“ a dar dvou tisíc reflexních vest
Foto: pourazova-pece.cz
Popisek: nehoda, ilustrační foto

Prvním z regionů, kde se reflexní vestičky dětem předávaly, byl Pardubický kraj - 6. března se dočkali praktického dárku malí školáci z MŠ Za Fontánou v Přelouči. Zástupci Centra pro regionální rozvoj předali reflexní vestičky dětem během Výročního setkání s významnými partnery Centra pro regionální rozvoj v Pardubickém regionu. "Díky IROP byl podpořen i projekt Mateřské školy za Fontánou částkou 18 milionů korun. Byla postavená nová budova školky, kterou může nyní navštěvovat skoro sto dětí - kapacita zařízení se tak zvedla skoro o polovinu," uvedla Lenka Fodorová, ředitelka Územního odboru IROP pro Pardubický kraj.

Předání vestiček proběhlo například i na slavnostním dubnovém otevření školky v obci Slatinice v Olomouckém kraji.

„Během bohatého doprovodného programu vystoupil starosta obce Ondřej Mikmek, dále pohovořili pozvaní významní hosté a nechybělo ani vystoupení dětí ze školky. Hosté i veřejnost měli také možnost prohlédnout si nové prostory mateřské školy, jejíž vznik byl umožněn zejména díky významné finanční podpoře IROP,” dodal ředitel Územního odboru IROP pro Olomoucký kraj Aleš Marousek.

Jak Přelouč, kde byly programu IROP podpořeny další projekty, tak i Slatinice, patří mezi úspěšné žadatele o dotace z IROP a jsou dokladem, že i menší města mohou s podporou z IROP realizovat své investiční akce, které zvyšují kvalitu života svých občanů.

V celé České republice je v tomto měsíci bezpečnosti věnována zvýšená pozornost osvětě všech účastníků silničního provozu. Během měsíce dubna se uskuteční další předávání reflexních vest v dokončených školkách v Jihomoravském, Ústeckém kraji a Libereckém kraji.  Centrum pro regionální rozvoj doufá, že aktivity, které proběhly v měsíci bezpečnosti, zvýší potřebnou prevenci a předškolní děti si osvojí si základní pravidlo bezpečného pohybu chodce v silničním provozu: být vidět.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…