Centrum pro regionální rozvoj zahájilo sérii seminářů pro příjemce dotací z IROP

20.03.2017 13:36

Příjemci dotací z Integrovaného regionálního operačního programu (IROP) mohou nově využít možnosti zúčastnit se informativních seminářů pořádaných Centrem pro regionální rozvoj České republiky. Semináře jsou zaměřeny na nejexponovanějších fáze administrace projektů a mohou příjemcům usnadnit administrativní proces spojený s projekty a také pomoci vyvarovat se případných chyb. První ze série seminářů se uskuteční 23. března v Brně; následovat budou i další regiony.

Centrum pro regionální rozvoj zahájilo sérii seminářů pro příjemce dotací z IROP
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

„Cílem seminářů je příjemce seznámit s postupem při zpracování a předkládání změn v projektu, popsat nejběžnější typy změn a upozornit na nejčastější pochybení při zpracování Žádosti o změnu,“ přibližuje ředitel Centra Zdeněk Vašák. Příjemci také budou informováni o tom, kdy je nutné předložit Žádosti o platbu a Zprávy o realizaci, i jaké mají tyto dokumenty náležitosti a povinné přílohy.

Příjemci se také dozvědí, jak správně doložit konkrétní typy způsobilých výdajů. Vše je doplněno o názorný postup při zadání žádostí a zpráv v informačním systému ISKP2014+. Na závěr semináře budou představeny základní informace k předkládání stavebních rozpočtů a soupisů prací v rámci administrace Žádostí o změnu a Žádostí o platbu. Účastníci budou rovněž seznámeni se základními povinnostmi při zadávání a kontrole veřejných zakázek.

Příjemci mohou navštívit semináře v jednotlivých regionech České republiky, vstup na ně je zdarma - je nutné se pouze předem zaregistrovat. Semináře zajišťují Územní odbory IROP Centra pro regionální rozvoj České republiky se sídlem v krajských městech. 

Aktuální termín konání jednotlivých seminářů můžete sledovat v sekci Kalendář akcí na webu Centra.

O Centru pro regionální rozvoj České republiky

Centrum pro regionální rozvoj České republiky (www.crr.cz) je státní příspěvková organizace řízená Ministerstvem pro místní rozvoj ČR. Již od roku 1999 je hlavní činností Centra administrace a kontrola čerpání evropských fondů. V současném programovém období (2014 – 2020) má na starosti administraci Integrovaného regionálního operačního programu (IROP) a programy přeshraniční spolupráce. Centrum je také hostitelskou organizací celoevropské poradenské sítě pro malé a střední podnikatele Enterprise Europe Network. Dlouhodobá zkušenost s realizací projektů podporovaných EU, vlastní řídicí a organizační systémy a certifikace podle mezinárodní normy ISO 9001:2008 umožňují Centru rychle a efektivně vyhovět požadavkům jednotlivých programů i klientů při dodržení vysoké kvality.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

11:27 Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

Ve čtvrtek 25. dubna 2024 byly vyhlášeny výsledky patnáctého ročníku ankety Zákon roku. Na druhém mí…