Česká koalice pro ochranu biodiverzity: Nechme se překvapovat přírodou

18.03.2023 10:59

Festival Nechme se překvapovat se koná 11.-12. 4. 2023 v Historické budově Národního muzea v Praze.

Česká koalice pro ochranu biodiverzity: Nechme se překvapovat přírodou
Foto: CCBC
Popisek: Česká koalice pro ochranu biodiverzity - logo

ovolte nám pozvat vás na festival ušitý na míru žákům druhého stupně základních škol. Čeká je s námi cesta do tajů divočiny a environmentálních témat, a to v doprovodu těch nejpovolanějších odborníků. Festival Nechme se překvapovat nabídne krátké filmové projekce o živočišných druzích, ekosystémech, ochraně přírody a globálních výzvách.

Nabízíme vám devět edukativních videí z online knihovny České koalice pro ochranu biodiverzity (CCBC - ZDE), která vznikla ve spolupráci s našimi partnerskými zoologickými zahradami a projekty CCBC za podpory Magistrátu hlavního města Prahy. Ve dvou dnech a dvou kinosálech proběhne celkem 12 hodinových besed. Na promítání vždy naváže beseda s odborníkem, moderovaná Viki Seifertovou a Antonínem Kracikem - moderátory Rádia Junior.

Anketa

Je v pořádku hrozit blokádami vládních budov?

94%
5%
hlasovalo: 49423 lidí

Nechme se překvapovat pestrostí hmyzu, který nám zajišťuje potravu. Nebo vás více zajímá tajemné volání, které se ozývá z lesů po setmění? Možná vás překvapí, jak čeští ochránci pomáhají divokým outloňům v Indonésii nebo slonům v Africe. Přijďte a nechte se nejen překvapit, ale také inspirovat.

Besedy, které budou tyto filmy doprovázet, budou totiž se zoology ze zoologických zahrad, vědci a leadery úspěšných ochranářských projektů. Budou připraveni čelit i těm nejzáludnějším otázkám a tématům vašich žáků. “Je skvělé, že si na děti udělali čas opravdoví odborníci oboru, třeba kurátor ptáků ze zoo Liberec, ředitelka ze zoo Na Hrádečku a nebo vedoucí záchranné stanice. Prostě děti se mají nač těšit,” říká o festivalu ředitelka CCBC, Kristýna Nováková.

Díky spolupráci s Magistrátem Hlavního města Prahy, Národním muzeem a podpoře H2Ospodář! můžeme žákům a pedagogickému doprovodu nabídnout vstup zdarma. Jediné, co pro účast vašeho třídního kolektivu musíte udělat, je zaregistrovat se na webu ZDE.

Pro více informací kontaktujte koordinátorku vzdělávání CCBC a organizátorku festivalu, Alenu Klézlovou (720758626, alena.klezlova@ccbc.cz).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…