Česká obchodní inspekce: Na trzích prodalo alkohol osobě mladší 18 let deset z jedenácti prodejců

08.01.2023 17:07 | Tisková zpráva

Česká obchodní inspekce Královéhradeckého a Pardubického kraje uskutečnila v období vánočních svátků mimořádnou kontrolní akci se zaměřením na prodej alkoholických nápojů mladistvým.

Česká obchodní inspekce: Na trzích prodalo alkohol osobě mladší 18 let deset z jedenácti prodejců
Foto: coi.cz
Popisek: Česká obchodní inspekce - logo

Česká obchodní inspekce Královéhradeckého a Pardubického kraje provedla na adventních trzích celkem 11 kontrol a v 10 případech prokázala prodej alkoholu osobám mladších 18 let.

Česká obchodní inspekce provedla ke konci roku 2022 mimořádnou kontrolní akci se zaměřením na prodej alkoholických nápojů mladistvým osobám na vánočních trzích.

Anketa

Kdo by hájil ČR před Bruselem lépe?

hlasovalo: 28224 lidí

Celkem uskutečnila v Královéhradeckém a Pardubickém kraji 11 kontrol. Ve všech případech byly kontrolní nákupy realizovány prostřednictvím přizvaných osob mladších 18 let (§ 30 odstavec 4 zákona č. 65/2017 Sb., o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek). Kontrolovanými objekty byly stánky na vánočních trzích a vinotéky v Hradci Králové, Pardubicích a Trutnově.

Bez ověření věku a bez doprovodu osoby starší 18 let byly figurantům z 11 kontrol v 10 případech prodány alkoholické nápoje. Porušení příslušného předpisu bylo tedy zjištěno u 91 % provozoven.

„S 10 hospodářskými subjekty bude porušení zákona č. 65/2017 Sb., o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek, řešeno ve správním řízení. V případě prokázání jim hrozí pokuta až do výše 1 milionů korun. Vzhledem k vysokému procentu zjištění, množství podaných stížností a závažnosti porušení budou kontroly s tímto zaměřením probíhat namátkově i nadále,“ řekl k mimořádné kontrolní akci ředitel Inspektorátu pro Královéhradecký a Pardubický kraj Ing. František Švihlík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …